Σε άλλα νέα, ο Bill Gates προσπαθούσε να μην κοιμάται γιατί το θεωρούσε "τεμπελιά"

Όλοι έχουν κάνει λάθη κάποια στιγμή στη ζωή τους, ακόμη και ο Bill Gates.

Συχνά διαβάζουμε για ιδιόρρυθμες ρουτίνες των δισεκατομμυριούχων της εποχής μας, που, με κάποιον τρόπο, τους έχουν οδηγήσει στο να είναι άκρως επιτυχημένοι στην καριέρα τους. Αυτή η παλιά συνήθεια του Bill Gates, ωστόσο, δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία- το επιβεβαιώνει και ο ίδιος.

Ο ιδρυτής της Microsoft, μιλώντας στο podcast Unconfuse Me, αποκάλυψε πως δεν κοιμόταν καθόλου κατά τη διάρκεια των καλύτερων χρόνων του στη Microsoft, επειδή πίστευε πως ήταν τεμπέλικο και περιττό. Ακόμη, παραδέχτηκε πως ανταγωνιζόταν με τους συναδέλφους του για το ποιος θα κοιμηθεί λιγότερο.

"Στα τριάντα και τα σαράντα μου, όταν γινόταν μια συζήτηση για τον ύπνο, του τύπου: 'Ω, εγώ κοιμάμαι μόνο έξι ώρες, και οι άλλοι έλεγαν: 'Όχι, εγώ κοιμάμαι μόνο πέντε' και 'Καμιά φορά δεν κοιμάμαι καθόλου', και εγώ έλεγα: "Ουάου, αυτοί οι τύποι είναι τόσο καλοί. Πρέπει να προσπαθήσω περισσότερο γιατί ο ύπνος είναι τεμπελιά και περιττός"".

Ευτυχώς, ο δισεκατομμυριούχος έχει αλλάξει στάση απέναντι στον ύπνο από τότε και άρχισε να παρακολουθεί το καθημερινό του "σκορ ύπνου", όπως είπε. Το σκορ ύπνου καθορίζεται από τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου και είναι κάτι που μπορεί να παρακολουθείς σε ένα Apple Watch ή ένα Fitbit, για παράδειγμα.

"Τώρα αυτό που ξέρουμε είναι ότι για να διατηρηθεί η υγεία του εγκεφάλου, το να έχεις καλό ύπνο ακόμα και από την εφηβεία είναι εξαιρετικά σημαντικό", δήλωσε ο Gates. "Ένας από τους πιο προγνωστικούς παράγοντες οποιασδήποτε άνοιας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου Αλτσχάιμερ, είναι το αν κοιμάστε καλά", πρόσθεσε.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα