Πώς θα περάσεις ωραία Χριστούγεννα μόνος

Ο μύθος καταρρίπτεται. Οι ημέρες των Χριστουγέννων μπορούν και να μην είναι μία οικογενειακή γιορτή.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 26 Δεκεμβρίου 2023

Σε μία προσπάθεια να καταρρίψουμε κάθε χριστουγεννιάτικο μύθο, σήμερα βαλθήκαμε να αποδείξουμε πως μια χαρά μπορείς να περάσεις και μόνος σου τα Χριστούγεννα. Για πολλούς είναι πράγματι μία οικογενειακή γιορτή αλλά η αλήθεια είναι, πως αυτό δε σημαίνει απαραίτητα κάτι. Ούτε πρέπει όλοι να κάνουμε τα ίδια πράγματα απλά και μόνο για να ανήκουμε στη μάζα, αν εμείς οι ίδιοι δεν το έχουμε ανάγκη.

Δε θυμάμαι να υπέγραψα ποτέ κάποιο συμβόλαιο που να λέει πως κάθε χρόνο θα γιορτάζω τα Χριστούγεννα με παρέα, φίλους και συγγενείς. Για την ακρίβεια, δε θέλω να τα γιορτάσω καν. Θέλω να περάσω την ημέρα αυτή all alone και ναι, γίνεται. Αν λοιπόν θες να περάσεις τα Χριστούγεννα μόνος σου, είτε επειδή δεν είσαι καλά ψυχολογικά είτε επειδή δεν αντέχεις τους τοξικούς συγγενείς σου είτε επειδή χώρισες πρόσφατα από σχέση ή φίλους -αλλά ακόμη κι αν χρειάζεται να τα περάσεις μόνος σου παρά τη θέλησή σου, π.χ. λόγω covid-19- κάν'το τουλάχιστον καλά. Πώς; Δες παρακάτω.

1. Δες ταινίες και σειρές 

Βασικά, κάνε έναν μαραθώνιο ταινιών ή σειρών. Δε χρειάζεται να είναι χριστουγεννιάτικες οι επιλογές σου, αρκεί απλώς να σου αρέσουν. Βάλε δηλαδή back to back της αγαπημένες σου και απόλαυσε την ημέρα αυτή με τον πιο κινηματογραφικό τρόπο. 

2. Πήγαινε θέατρο

Ή και σινεμά, γιατί όχι; Είναι πολλοί αυτοί που επιλέγουν να περνάνε τις γιορτές σε θέατρα και σινεμά ενώ αν το κάνεις μόνος σου, δε θα σου επιβάλει κανείς την ταινία ή το θεατρικό που θα δεις. 

3. Κάνε βίντεοκλήση με φίλους και συγγενείς 

Αν είσαι από αυτούς που αναγκάζονται να περάσουν μόνοι τους τις γιορτές, τότε οι βιντεοκλήσεις θα σε σώσουν. Θα είναι σα να είσαι εκεί ενώ θα μοιραστείς τη μοναξιά σου με τον πιο "άμεσο" τρόπο. 

4. Παράγγειλε το αγαπημένο σου φαγητό ή μαγείρεψέ το 

Για να περάσεις ωραία, πρέπει και να φας ωραία. Κανόνισε λοιπόν να μαγειρέψεις, ή να παραγγείλεις το αγαπημένο σου πιάτο. Bonus tip αν μαγειρέψεις, φρόντισε να το κάνεις ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική

5. Κάνε βόλτα στους στολισμένους δρόμους 

Ντύσου καλά και κάνε έναν μεγάλο περίπατο στους στολισμένους δρόμους του χωριού σου ή της πόλης σου. Ε, μια φορά τον χρόνο τους βλέπεις έτσι, γιατί να μην το χαρείς; 

6. Ταξίδεψε 

Μπες στο πρώτο λεωφορείο, στο πρώτο τρένο ή το αμάξι σου και πήγαινε σε έναν κοντινό προορισμό που δεν έχεις ξαναεπισκεφθεί. Αν δηλαδή δεν έχεις ήδη κλείσει κάποιο ταξίδι.

7. Διάβασε 

Διάβασε το βιβλίο που θέλεις να διαβάσεις εδώ και τόσο καιρό και που όλο δεν προλαβαίνεις. Ναι, ήρθε ο καιρός να το ανοίξεις.

8. Κάνε εκκαθάριση 

Ναι οκ, μπορεί να μην είναι η πιο γιορτινή ασχολία αλλά κάποια στιγμή, πρέπει να γίνει και αυτό. Μία εβδομάδα μάλιστα πριν μπει ο νέος χρόνος, το να ξεκαθαρίσεις τα πράγματά σου, τη ντουλάπα σου και το σπίτι σου φαντάζει ιδανικό. 

9. Κοιμήσου και παίξε video games 

Γιατί όχι; Ζήσε τη μέρα αυτή με χαλαρό ρυθμό ή απλώς, σαν παιδί. Χουζούρεψε, κάτσε στο κρεβάτι, χάζεψε στα social media και ναι, παίξε video games.

10. Βγες για ποτό 

Τέλος, για τους πιο τολμηρούς, αφήσαμε την έξοδο σε κάποιο μπαρ. Πάρε την καλή σου διάθεση, φόρεσε τα καλά σου και πήγαινε στο αγαπημένο σου μπαρ. Ενδεχομένως να συναντήσεις κάποιους γνωστούς, ίσως γνωρίσεις άλλους τόσους, ωστόσο θα μπορείς να φύγεις ό,τι ώρα θέλεις και να κάνεις ό,τι θέλεις αφού στην πραγματικότητα, θα είσαι μόνος σου. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr