Τι ζόρι τραβάει ο Elon Musk με τα Oscars;

O Elon Musk έχει τις διαφωνίες του με συγκεκριμένες πτυχές της βιομηχανίας του θεάματος.

Η περιφρόνηση του Elon Musk για τα Oscars είναι εμφανής, καθώς πρόσφατα έγραψε πως το κύρος των βραβείων έχει μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Σε ανάρτησή του στο X, ο Musk δήλωσε ότι "το να κερδίζεις ένα Όσκαρ πλέον σημαίνει απλώς ότι κέρδισες τον woke διαγωνισμό", υπονοώντας ότι τα βραβεία έχουν χάσει το νόημά τους.

Ο Musk θεωρεί "woke" τα βραβεία Όσκαρ

Ο Musk ανέπτυξε περαιτέρω το σκεπτικό του σε μια άλλη ανάρτηση, λέγοντας ότι όταν ένα βραβείο αποδυναμώνεται, δεν αποπνέι σεβασμό τόσο στους παραλήπτες, όσο και στους παρατηρητές.

Παρόλο που δε διευκρίνισε ποιες πτυχές των φετινών υποψήφιων για Όσκαρ βρήκε "woke", η κριτική του φαίνεται να συνδέεται με την ευρύτερη αποδοκιμασία του για τις εταιρικές πρωτοβουλίες για την ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη (DEI), τις οποίες έχει στο παρελθόν αποκαλέσει "απλώς μια άλλη λέξη για τον ρατσισμό".

Η αντίληψη του Musk

Είναι ενδιαφέρον ότι η X Corporation του Musk φέρεται να χρηματοδότησε την αγωγή της πρώην μαχήτριας ΜΜΑ και ηθοποιού Gina Carano κατά της Disney και της Lucasfilm. Η Carano κατηγόρησε τις εταιρείες για παράνομη απόλυση και δυσφήμιση, μετά την απόλυσή της το 2021, λόγω αμφιλεγόμενων αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης της κοινοποίησης τρανσφοβικού περιεχομένου. Η συμμετοχή του Musk στην υποστήριξη της Carano προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο στην αντίθεσή του σε αυτό που αντιλαμβάνεται ως "woke" κουλτούρα στη βιομηχανία του θεάματος.

Η κριτική του Musk δεν περιορίζεται μόνο στα Όσκαρ. Πρόσφατα έβαλε στο στόχαστρο την Google για τους ισχυρισμούς ότι η δημιουργία εικόνων από το chatbot Gemini ήταν "woke", κατηγορώντας την εταιρεία ότι προωθεί "ρατσιστικό, αντιπολιτισμικό προγραμματισμό".

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι ο Musk δεν είναι ο μόνος που ασκεί κριτική στα Όσκαρ. Ο πρώην πρόεδρος Donald Trump σχολίασε επίσης στο Truth Social, χαρακτηρίζοντας την τελετή ως "πραγματικά κακή, πολιτικά ορθή". Το ότι αυτοί οι δύο συμφωνούν, καμία έκπληξη δε μας προκαλεί.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα