Influencer δεν κάνει influencing. Τρώει μήνυση. Φτιάχνει την τέλεια ιστορία για φέτος

Ο 20χρονος Luka Sabbat καλείται να πληρώσει αποζημίωση γιατί αυτά που δεν πόσταρε στο Instagram.

Καλώς ήρθατε, όλοι, σε μία ιστορία που μοιάζει τόσο παράλογη -κι όμως τόσο ταιριαστή για την εποχή μας- ώστε δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει ότι είναι αληθινή. Κι όμως, είναι! Κι αυτό είναι που την κάνει υπέροχη. Γιατί μπορούμε πια να μιλάμε για την "ιστορία του Influencer που δεν έκανε τη δουλειά του" ή αλλιώς για το πώς το μοντέλο (κι influencer) Luka Sabbat έφαγε μήνυση από την PR Consulting επειδή δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει στο Instagram φορώντας τα ειδικά γυαλιά Spectacles που χρησιμοποιούνται για να κάνεις βίντεο στο Snapchat. Μέχρι εδώ όλα ακούγονται καταπληκτικά.

Η αμοιβή του θα ήταν 60.000 δολάρια για τρία stories κι ένα Instagram post

Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή. Ο 20χρονος Luka Sabbat είναι γνωστός, μεταξύ πολλών άλλων, για πράγματα όπως: να αράζει σε πάρτι διάσημων, να κάνει εμφανίσεις σε fashion shows και να βγαίνει ραντεβού με την Kourtney Kardashian. Αυτή η τελευταία λεπτομέρεια ήταν μάλλον κι εκείνη που τράβηξε το ενδιαφέρον της PR Consulting για να υπογράψει συμβόλαιο μαζί του στις 15 Σεπτεμβρίου, ακριβώς μία ημέρα αφού εμφανίστηκε μαζί με την κόρη της γνωστής οικογένειας. Τι δουλειά του ανέθεσε; Να εκτελέσει χρέη Influencer για λογαριασμό των Snap Spectacles. Τι έπρεπε να κάνει; Τρία Instagram stories κι ένα post έτσι ώστε να "επηρεάσει" τους 1,4 εκ. followers που τον ακολουθούν. Όσο για την αμοιβή του; Το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 60 χιλιάδων δολαρίων με τα 45 χιλιάδες από αυτά ως προκαταβολή.

Influencer δεν κάνει influencing. Τρώει μήνυση. Φτιάχνει την τέλεια ιστορία για φέτος

Όσο κι αν θα σου ακουστεί περίεργο ο Luka Sabbat δεν τα κατάφερε. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την μήνυση που έχει κατατεθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέα Υόρκης την Τρίτη που μας πέρασε, πόσταρε μόνο ένα story κι ένα post. Άρα έχουμε δύο stories λιγότερα. Σα να μην έφτανε αυτό τώρα, δεν φωτογραφήθηκε με τα Snap Spectacles στη fashion week, κάτι που αποτελούσε κομμάτι της συμφωνίας.

Τώρα, η PR Consulting του ζητά να επιστρέψει τα 45 χιλιάδες δολάρια και να πληρώσει κι αποζημίωση για αθέτηση συμφωνίας. Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό -κι ειλικρινά δε μας ενδιαφέρει. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η "ιστορία του Influencer που δεν έκανε τη δουλειά του". Είναι με διαφορά ό,τι πιο 2018 έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής. Και δεν έχουμε ακούσει και λίγα αυτήν την χρονιά.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.