Single στην πανδημία

Ένας οδηγός για ευτυχισμένους εργένηδες εν μέσω κρίσης.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 25 Φεβρουαρίου 2021

Η πανδημία δε σάρωσε μόνο τις συνήθειές μας και τη μέχρι πρότινος κανονικότητα του καθενός στη ζωή του. Ρεαλιστικά μιλώντας, δοκίμασε, "τέντωσε", χώρισε ή και ενίσχυσε τα ζευγάρια, με αποτέλεσμα η γενιά του single να αυξηθεί σε πραγματικούς αριθμούς. Αρκετές σχέσεις διαλύθηκαν, ενώ όσοι βρίσκονταν ήδη σε αναζήτηση συντρόφου προφανώς δεν ευνοήθηκαν από τη γενικότερη συνθήκη κοινωνικής αποστασιοποίησης. 

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Εργένης δε σημαίνει δυστυχία ούτε και ευτυχία απαραίτητα, τα πάντα είναι ζήτημα επιλογής. Το πρώτο πράγμα που τονίζουν οι απανταχού ψυχολόγοι είναι πως είναι καλύτερο να πορεύεσαι μόνος αν δεν είσαι χαρούμενος με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Οπότε, ο κορoνοϊός σίγουρα υπερτόνισε την ανάγκη να εντοπίσουμε πιθανούς μηχανισμούς που μας δίνουν χαρά, όταν δε μπορούμε ή δε θέλουμε να την αντλήσουμε μέσα από τη συμβίωση. 

Μερικούς από αυτούς, στους υπενθυμίζουμε παρακάτω: 

Φίλοι

Θυμάσαι τους φίλους σου; Ελπίζω να μην είσαι από εκείνους που τους βάζουν σε δεύτερη μοίρα όταν είναι ζευγαρωμένοι και τους θυμούνται εκ των υστέρων ως singles. Ακόμη χειρότερα, δεν πιστεύω να ανήκεις στην κατηγορία που επηρεάζονται τόσο από το έτερον ήμισυ ώστε αν εκείνο δεν τους εγκρίνει να τους απομακρύνεις και μετά να θέλεις να επιστρέψεις δριμύτερος. Φρόντισε τώρα που δε μπορείτε εύκολα να βρεθείτε, να αυξήσετε τα zoom meetings, της βιντεοκλήσεις και σε περίπτωση που μένετε κοντά να κάνετε μαζί τη μετακίνηση 6. Τα ποτά και τις μεγάλες μαζώξεις αφήστε τις για μετά. 

Στυλ

Θυμάσαι πώς είναι να ντύνεσαι όμορφα; Η πανδημία ανέδειξε το homewear ή αλλιώς το τρίπτυχο πυτζάμα-παντόφλες-κάλτσες και κάπως έτσι σε έκανε να ξεχάσεις το περιεχόμενο της ντουλάπας σου. Τσέκαρέ την, κάνε ένα ξεσκαρτάρισμα της προκοπής, χάρισε ό,τι δεν πρόκειται να ξαναφορέσεις όσο κι αν σ' αρέσει (σ᾽εκείνο το υπεραιωνόβιο tshirt από το σχολείο αναφέρομαι, και όχι μόνο) και δες τι χρειάζεσαι με γνώμονα την ηλικία και την καθημερινότητά σου. Ντύσου καλύτερα είτε βρίσκεσαι σπίτι είτε όχι και εκμεταλλεύσου την αδράνεια της περιόδου για να πειραματιστείς, γιατί όχι; και με τα μαλλιά, τα γένια και το μουστάκι που μέχρι στιγμής δεν τόλμησες να "πειράξεις. ποτέ. 

Πνεύμα

Θυμάσαι ότι πρέπει να "τρέφεις" τον εγκέφαλό σου; Ανέκαθεν παραπονιόσουν πως δεν έχεις χρόνο ή είσαι κουρασμένος για να διαβάσεις ένα νέο βιβλίο, να κάνεις μαραθώνιους κινηματογραφικούς για να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, να ζωγραφίσεις, να διαλογιστείς με την ησυχία σου. Βρες πώς ψυχαγωγείσαι και εφάρμοσέ το. Τώρα μπορείς και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. 

Συμπέρασμα

Όταν μπορέσεις να βάλεις όλα τα παραπάνω σε μία σειρά, να αναγνωρίσεις τα "θέλω" σου και να αισθανθείς πως περνάς και μόνος σου καλά τα καταφέρνεις μια χαρά, τότε θα έχει νόημα να ψάξεις κάποιον να συμβαδίζει με τον χαρούμενο εαυτό σου. Τόσο απλά. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.