Νέα έρευνα καταρρίπτει δημοφιλή μύθο για το πέος

Τελικά, δεν ισχύει το 'πες μου τι νούμερο παπούτσι φοράς, να σου πω πόσα εκατοστά βρίσκονται εκεί κάτω'.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 10 Φεβρουαρίου 2022

Σταματήστε οτιδήποτε κάνετε γιατί έχουμε να μοιραστούμε πολύ σημαντικά νέα μαζί σας. Είμαστε, πλέον, στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, χωρίς καμιά αμφιβολία, ότι το μέγεθος του πέους σας δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το τι νούμερο παπούτσι φοράτε. Κάπως έτσι, αποχαιρετάμε, λοιπόν, έναν από τους πιο διάσημους και γελοίους μύθους που συνοδεύουν το συγκεκριμένο μέρος του αντρικού σώματος.

Το απέδειξαν οι Βρετανοί

Το μυστήριο λύθηκε έπειτα από την πρόσφατη ανάρτηση μιας μελέτης της Βρετανικής Επιθεώρησης Ουρολογίας -η οποία είχε γίνει το 2002- στον επίσημο ιστότοπο του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας. Στο πλαίσιό της, μετρήθηκαν τα πέη πάνω από 100 αντρών.

Τι συμπέρασμα βγήκε; Ας πούμε ότι το να φοράς νούμερο 47 στο παπούτσι δε σημαίνει ότι το πέος σου θα έχει το μήκος εκείνου του Rocco Siffredi. Το πάχος, δυστυχώς, δε μετρήθηκε.

Νέα έρευνα καταρρίπτει δημοφιλή μύθο για το πέοςiStock

Έχουμε και λέμε: 'Η ιδέα του ότι το μέγεθος του πέους είναι ανάλογο με το νούμερο του παπουτσιού αποτελεί έναν μύθο. Ερευνητές του University College London μέτρησαν τα πέη 104 αντρών, όλων των ηλικιών - από εφήβους μέχρι συνταξιούχους. Το μέσο μήκος πέους αυτής της ομάδας μελέτης ήταν 13 εκατοστά μετά από ελαφρές τέντωμα και το μέσο μέγεθος παπουτσιού 43'.

Το επιβεβαιώνουν και οι Καναδοί

Πάντως, αυτή η μελέτη δεν είναι η μόνη που έχει ασχοληθεί ειδικά με την κατάρριψη ή επιβεβαίωση αυτού του διάσημου μύθου. Το συμπέρασμα ήταν το ίδιο και σε άλλη μελέτη που είχε διεξαχθεί στον Καναδά το 1993. Τότε, είχαν συγκριθεί μεταξύ τους το ύψος, το μήκος της πατούσας και το μήκος του πέους 63 αντρών.

> Διάβασε ακόμα: Όσα θα καθορίσουν την ερωτική σου ζωή το 2022

Οι ερευνητές είχαν βρει μια μικρή μόνο συσχέτιση, λέγοντας ότι ήταν τόσο αμελητέα που το μέγεθος της πατούσας δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθεί για την εκτίμηση του μήκους του πέους.

Ας το πούμε ξανά

Αν έχεις ακόμη τίποτα αμφιβολίες να βασανίζουν το μυαλό σου, θα το πούμε ξανά. Σύμφωνα με το ισπανικό Esquire, το συμπέρασμα της έρευνας είναι ξεκάθαρο: Οι ερευνητές δεν έχουν βρει καμία σχέση ανάμεσα στο μέγεθος του παπουτσιού και το μήκος του πέους.

> Διάβασε ακόμα: Το μέγεθος του πέους φαίνεται από τα χέρια: Μύθος ή πραγματικότητα

Αν σου ραγίσαμε την καρδιά με αυτό το άρθρο, ας μας συγχωρέσεις. Σε κάποιο επόμενο θα μιλήσουμε για κάτι που ίσως να μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση: Τη συσχέτιση ανάμεσα στο μέγεθος του πέους σου και την ικανότητα ή την ανικανότητα να ικανοποιείς, αναλόγως, την ή τον σύντροφό σου.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου