Κάποιοι λόγοι για τους οποίους δε βρίσκεις σύντροφο

Μία καλή κουβέντα με τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου, είναι μία καλή αρχή.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Δεν είναι καθόλου κακό να είναι κανείς single ειδικά αν συνειδητοποιήσει ότι είναι πολύ καλύτερο ως κατάσταση από μία κακοποιητική ή ανεπαρκή σχέση. Έρευνες επί ερευνών διαχρονικά άλλωστε, αποδεικνύουν πως οι singles συχνά είναι πιο ευτυχισμένοι. Παρόλα αυτά, αν όντως θέλεις να βρεις ένα σύντροφο και αυτό μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο, we've got news for you: Στην εποχή των social media, δεν είσαι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Αυτό φυσικά, υπό την προϋπόθεση ότι έχει προηγηθεί η διαδικασία της αυτοκριτικής, καθότι άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε, αρκεί να μην τα κάνουμε επανειλημμένα. 

>Διάβασε ακόμη: O πυλώνας κάθε υγιούς σχέσης, σύμφωνα με την επιστήμη

Ενδεχομένως επίσης να μην τα πηγαίνουμε πολύ καλά με το κομμάτι του dating ή του να διακρίνουμε εξαρχής τα "καμπανάκια" (τα λεγόμενα red flags) που καταδεικνύουν τα προβλήματα που πρόκειται να προκύψουν και το χρόνο που θα χάσουμε επενδύοντας στα λάθος άτομα. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Roxy Zarrabi, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που μπορεί να σαμποτάρουν την ερωτική μας ζωή, αλλά ευτυχώς, αν τις αναγνωρίσουμε και δουλέψουμε πάνω σε αυτές, μελλοντικά θα μπορέσουμε και να τις αποτρέψουμε. 

Μερικές συμβουλές 

Βάσει όλων των παραπάνω λοιπόν, τα πάντα είναι θέμα προσέγγισης και οι πέντε συμβουλές - παραινέσεις - ερωτήματα μας βοηθούν για να μπορέσουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση, αν αυτό είναι το ζητούμενο. Σίγουρα πάντως, θα σου γλιτώσουν χρόνο. 

- Ξέρεις τι αναζητάς σε ένα άτομο και τι δε θα ανεχόσουν; Αν δεν ξέρεις τι θέλεις, μην περιμένεις να το βρεις κιόλας.

- Μην εστιάζεις στο μέλλον και σε αυτό που θέλεις να συμβεί, αλλά στο παρόν.

- Σκέψου πώς αισθάνεσαι όταν δεν είσαι με το άτομο με το οποίο βγαίνεις.

- Μη φοβάσαι, κάνε ξεκάθαρες τις ανάγκες σου ώστε να τις γνωρίζει ο άλλος εξαρχής και αν δε συμβαδίζει να μη χάνετε το χρόνο σας χωρίς λόγο. 

- Μην υποθέτεις από την αρχή ότι ο άλλος έχει την ίδια άποψη για τις σχέσεις και τι σημαίνει αποκλειστικότητα, οπότε φρόντισε να κάνεις σχετική κουβέντα.  

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.