Dating app αντιεμβολιαστών μόλις τα έκανε θάλασσα με την ασφάλεια δεδομένων

Απίστευτη διαρροή δεδομένων μέσω app που χρησιμοποιούν αντιεμβολιαστές για να βρουν ταίρι.

Απ' ό,τι φαίνεται, σε ένα διάγραμμα Βεν, ο κύκλος με όσους αρνούνται τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό και εκείνος με όσους δεν παίρνουν μέτρα για να προστατεύσουν τα ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα, ταυτίζονται. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί προέκυψε σχετικό περιστατικό με ένα dating app -το οποίο δεν θα κατονομάσουμε, για να μην του κάνουμε διαφήμιση- που δημιουργήθηκε ειδικά για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό και πλασάρεται ως η πιο μεγάλη online πλατφόρμα αντιεμβολιαστών (με 3.500 χρήστες, μάλλον δυσκολάκι).

Κυβερνοασφάλεια, oh mon amour

Το συγκεκριμένο site, να σημειωθεί, δε βοηθάει τους αντιεμβολιαστές χρήστες του να βρουν μόνο την αγάπη, τον έρωτα ή ό,τι άλλο ψάχνουν και γι' αυτό ψάχνονται αλλά τους προσφέρει και ένα (μη) ασφαλές μέρος για να προσφέρουν το αίμα, το σπέρμα, τα ωάρια και το μητρικό γάλα τους για δωρεά. Έχει, όμως, όπως αποκαλύφθηκε, ένα θέμα με την κυβερνοασφάλεια.

> Διάβασε ακόμα: 21°C, η ιδανικότερη θερμοκρασία για σεξ

Απαράδεκτα πράγματα

Όπως ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε ένας προγραμματιστής και ερευνητής ασφαλείας από την Ελλάδα (ναι, "δικό μας παιδί"), ο οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο dashboard του administrator του app, που επιτρέπει στους χρήστες του να προσθέτουν, να τροποποιούν ή να απενεργοποιούν τις σελίδες του.

Μέσω του ίδιου dashboard μπορούν επίσης να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες χρήστη οποιουδήποτε μέλους του, όπως στο όνομα, στην ημερομηνία γέννησης, στο email, ακόμα και στη διεύθυνση του σπιτιού του, καθώς δεν προαπαιτείται επαλήθευση ταυτότητας.

> Διάβασε ακόμα: Έρευνα ρίχνει φως στο ιδανικό μέγεθος του πέους

Σύμφωνα με το site Daily Dot που έφερε το θέμα στην επιφάνεια, μετά την κλήση που έκαναν οι ίδιοι στο app, αυτό κατέβηκε την Παρασκευή 22 Ιουλίου και επανήλθε ξανά τη Δευτέρα στις 25 του μήνα, με το θέμα της ασφάλειας δεδομένων να έχει τακτοποιηθεί. Καλές γνωριμίες να ευχηθούμε.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.