Ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μας κάνει πιο ελκυστικούς, λέει η επιστήμη

Δε χρειάζεται να είσαι σαν τον David Gandy για να αρέσεις. Αλλού είναι το μυστικό.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 21 Ιανουαρίου 2024

Ποιο νομίζεις ότι είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για να αρέσεις, για να θεωρείσαι ελκυστικός; Το ύψος; Το χρώμα των ματιών; Τα πυκνά μαλλιά; Το αγαλματένιο κορμί; Όλοι αυτοί οι παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο, τουλάχιστον όσον αφορά τις πρώτες εντυπώσεις, αλλά συχνά περνούν σε δεύτερη μοίρα, καθώς ο παράγοντας που τα κρίνει όλα, σύμφωνα με την επιστήμη, είναι η ενσυναίσθηση.

Η τέλεια ομορφιά δεν αρκεί από μόνη της

Για να σου γίνει αυτό κατανοητό, αρκεί να θυμηθείς όλες εκείνες τις φορές -δεν μπορεί, θα σου έχουν τύχει κι εσένα- που συναντάς ένα πλάσμα, άντρα ή γυναίκα, ανάλογα με το τι σε ελκύει, που δείχνει τέλειο, που ξεχωρίζει ανάμεσα σε χιλιάδες για την ομορφιά του, που όλοι συμφωνούν για τα κάλλη του. Όταν, όμως, πας να του πιάσεις την κουβέντα συνειδητοποιείς ότι κάτι δεν πάει καλά με τον χαρακτήρα του και ξαφνικά δεν σου φαίνεται τόσο ελκυστικό.

Ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μας κάνει πιο ελκυστικούς, λέει η επιστήμη iStock

Ισχύει και το αντίθετο, με ανθρώπους που εκ πρώτης όψεως δεν είναι κουκλιά αλλά λόγω της προσωπικότητάς τους τους βλέπεις "αλλιώς".  

Το συμπέρασμα; Η εξωτερική ομορφιά δεν είναι το παν, κάτι που πλέον μας το λέει και η επιστήμη. Πιο συγκεκριμένα, μία μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Άιοβα επιβεβαίωσε ότι το χαρακτηριστικό που σε κάνει πιο ελκυστικό στους άλλους είναι η ενσυναίσθηση: Οι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν έλξη προς άτομα που θεωρούν τρυφερά, υποστηρικτικά, αξιόπιστα, ευαίσθητα και που δείχνουν ότι θα είναι πάντα εκεί όταν τα χρειαστούν.

Η διευκρίνηση του 1 εκατομμυρίου

Κάτι τελευταίο. Η μελέτη διευκρινίζει ότι τα πάντα βασίζονται στην πρόσληψη της πραγματικότητας και όχι στην ίδια την πραγματικότητα. Κοινώς, αρκεί κάποιος να δείχνει ότι διαθέτει ενσυναίσθηση για να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον, όχι όντως να διαθέτει. Ουπς και πάλι ουπς.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος