Τι είναι πάλι αυτό το dry dating;

Η νέα τάση του dating είναι τα "ραντεβού στα στεγνά".

Πριν μιλήσουμε για το dry dating θέλω να σας αναφέρω ότι φέτος πάρα πολλοί φίλοι μου προσδέθηκαν στο άρμα του Dry January, δηλαδή αποφάσισαν να μην πιουν καθόλου αλκοόλ τον πρώτο μήνα του χρόνου. Το έκανα κι εγώ. Παρότι δεν είμαι "γερό ποτήρι", πίνω socially που λένε και οι φίλες μας οι Αγγλίδες, όντως ένιωσα πιο υγιής κατά τη διάρκειά του, ο ύπνος μου βελτιώθηκε και (κρατηθείτε), ένα Σάββατο ξύπνησα στις οκτώ το πρωί για να πάω για τζόκινγκ στο Ζάππειο, που είναι πέντε λεπτά με τα πόδια από το σπίτι μου.

Μία σχετική βρετανική έρευνα, δείχνε πως αυτό το φαινόμενο βρίσκεται σε άνοδο και σε άλλες χώρες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πιο συγκεκριμένα, 9 εκατομμύρια άνθρωποι σταματούν να πίνουν αλκοόλ τον πρώτο μήνα του έτους και, με βάση προηγούμενες έρευνες, το 70% εξ αυτών συνεχίζει να πίνει πιο συνετά ακόμα και έξι μήνες μετά.

Ραντεβού στα στεγνά

Το φαινόμενο της "στέγνας" απηχείται και στο TikTok, κοινωνικό μέσο στο οποίο πολλοί τύποι και τύπισσες, άκουσον-άκουσον, φλεξάρουν τις εξόδους τους για καφέ αντί για clubbing, ενώ το hashtag #SoberDating έχει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια προβολές. Τα δε στοιχεία του ισπανικού Tinder για το dating δείχνουν ότι πάνω από το 25% των χρηστών του που είναι μεταξύ 18 και 25 ετών καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ στα ραντεβού τους σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ το 72% πίνουν μόνο περιστασιακά ή καθόλου.

Ιδέες για απολαυστικά "ραντεβού στα στεγνά"

Μπορεί το dating χωρίς αλκοόλ να σου φαίνονται ξενέρωτο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχεις εναλλακτικές, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν εξίσου συναρπαστικές. Μπορείς να πας για έναν καφέ (βανιλοκλασικά) ή για τρέξιμο στο πάρκο του ΚΠΙΣΝ, να βγεις σε ποτάδικο και να παραγγείλεις ένα mocktail (αν διαθέτει ο κατάλογος, στην Ελλάδα ζούμε), να πας σε κανένα μουσείο ή σε ένα ρεστοράν. Προσωπικά, το πρώτο μου ραντεβού το είχα κάνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών (κι αυτό στο 5λεπτο, ποδαράτο, από το σπίτι μου) και είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.

H Billie Eilish λεέι ότι θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό

"Βασικά μιλάω για το σεξ κάθε φορά που έχω την ευκαιρία".

H Ferrari αλλάζει όνομα

Ύστερα από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό.

Γραφει TopGear

Είδαμε την πρώτη τηλεόραση MicroLED που κατέφθασε στην Ελλάδα

Οι νέες τηλεοράσεις και soundbars της Samsung είναι πραγματικά πρωτοποριακές και εντός θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος