Τι σε κάνει σέξι, σύμφωνα με την επιστήμη

Όπως όλα δείχνουν, ο τίτλος του "σέξι" δε δίνεται τυχαία.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που καθιστά κάποιον σέξι; Υπάρχουν άνθρωποι, βλέπε Brad Pitt, Jason Momoa, Emily Ratajkowski, για τους οποίους όλοι συμφωνούμε ότι είναι αβίαστα σέξι. Τι είναι αυτό που βλέπουμε λοιπόν και που μας κάνει να δίνουμε αυτόν τον χαρακτηρισμό; 

Το επίθετο σέξι μοιάζει να είναι εξαιρετικά μεταβλητό. Δεν είναι όλοι οι σέξι άνθρωποι ίδιοι μεταξύ τους και φυσικά, δεν έχουν όλοι τα ίδια χαρακτηριστικά. Ωστόσο, έχουν σίγουρα κάποια κοινά στοιχεία. Ποια είναι όμως αυτά;  Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν 3 βασικοί παράγοντες που βοηθούν στο να αποπνέουμε περισσότερο ερωτισμό και είναι οι εξής- με τυχαία σειρά: 

1. Το περιβάλλον 

Το περιβάλλον και συγκεκριμένα οι πολιτισμικές και οι γεωγραφικές διαφορές συνήθως γεννούν ένα διαφορετικό σύνολο προτύπων όσον αφορά την έλξη. Οι περιβαλλοντικές δηλαδή διαφορές επηρεάζουν αυτό που ο γενικός πληθυσμός μπορεί να θεωρεί ευνοϊκό σύνολο χαρακτηριστικών, καθιστώντας τη σεξουαλικότητα ένα αρκετά υποκειμενικό χαρακτηριστικό, σε συνεχή μάλιστα ροή.

2. Ο χαρακτήρας 

Ο χαρακτήρας είναι δίχως αμφιβολία ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για να θεωρηθεί κάποιος σέξι, με τους επιστήμονες να μοιάζουν ανένδοτοι. Η εμπιστοσύνη που μπορεί κάποιος να αποπνέει, η ευγένεια, η ενσυναίσθηση και η ευαισθησία είναι χαρακτηριστικά που θεωρούνται -δικαίως- γοητευτικά και που μπορούν όπως όλα δείχνουν να συμβάλλουν κατά πολύ στο sexyness

3. Η βιολογία 

Η έλξη έχει τόσο βιολογικούς όσο και μαθητικούς παράγοντες αναφέρουν οι ειδικοί. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως η όσφρηση, η φυσική ομοιότητα και η συμμετρία του προσώπου πυροδοτούν τον εγκέφαλό μας για να αισθανθεί έλξη προς κάποιον. Μάλιστα, τονίζει πως η φυσική έλξη είναι πολύ σημαντική καθώς είναι αυτή που, με βάση εξελικτικές θεωρίες, κρατά το είδος μας ζωντανό κάνοντάς μας να θέλουμε να αναπαραχθούμε. 

"Η σεξουαλικότητα βρίσκεται στο μάτι του θεατή. Κάποιοι άνθρωποι έλκονται από τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου, η φωνή μπορεί να θεωρηθεί σέξι ανάλογα με το ύψος, τον τόνο και τον τονισμό. Κάποιος μπορεί να βρίσκει σέξι τον τρόπο με τον οποίο ένα άλλο άτομο μυρίζει ή το άρωμά του. Επιπλέον, η ζεστή, ανοιχτή και γεμάτη αυτοπεποίθηση γλώσσα του σώματος μπορεί να είναι ερεθιστική", δήλωσε στη HuffPost η Blanca Cobb, εκπαιδευμένη ειδικός στη γλώσσα του σώματος.

Συμπέρασμα; Δεν υπάρχει ένας οριστικός δείκτης για την ελκυστικότητα και κανένας καθολικός κανόνας βάση του οποίου κάποιος θεωρείται σέξι. Αυτό που για εσένα είναι σέξι, για κάποιον άλλον μπορεί να είναι ξενέρωτο, βαρετό ή απλώς, συνηθισμένο. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το δώρο του Hugh Grant σε υδραυλικό

Για την ακρίβεια, ο ηθοποιός έκανε ένα δώρο στον πιο "καλόκαρδο υδραυλικό της Βρετανίας".

Ο Elon Musk λέει πως το Tesla των 25.000 ευρώ, ‘θα μας πάρει τα μυαλά’

Άλλη μία φορά που ο Musk εμφανίζεται σχεδόν αλαζονικός σε σχέση με ένα προσεχές μοντέλο της εταιρείας.

Γραφει TopGear

Ασκήσεις για να κάψεις το λίπος στην κοιλιά

Το επιθυμητό six-pack γίνεται πιο εφικτό δουλεύοντας δυο μόνο ασκήσεις με ένα kettlebell στα χέρια.

Γραφει Γιαννης Σπανος

48 'γεμάτες' ώρες στο Άμστερνταμ

Όλες οι βασικές πληροφορίες που θα χρειαστείς για ένα σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Ο Elon Musk θέλει να μετατρέψει το Twitter σε τράπεζα

Είναι πλέον πέρα για πέρα κατανοητό το ότι δεν έχει σκοπό να αφήσει το Twitter σε ησυχία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Όταν ο Al Capone οργάνωνε συσσίτια στη Νέα Υόρκη της 'Μεγάλης Ύφεσης'

Με αφορμή την 40η επέτειο του Scarface, θυμόμαστε μία ιστορία που οι περισσότεροι δε γνωρίζουν.

Γραφει Γεωργια Πρεζα