Γιατί η θεωρία της αόρατης κλωστής μας αφορά όλους

Ξεκίνησε από έναν ιαπωνικό μύθο -σήμερα τρεντάρει στο TikTok- και ασχολείται με το timing, το πεπρωμένο και τις σχέσεις.

Τον τελευταίο καιρό, το TikTok μοιάζει να έχει πάθει εμμονή με τη θεωρία της αόρατης κλωστής. Η θεωρία αυτή, αφορά τους ανθρώπους που έρχονται ή που είναι ήδη στη ζωή μας και με τους οποίους έχουμε συναντηθεί ξανά στο παρελθόν ακόμα και εν αγνοία μας καθώς συνυπήρξαμε στα ίδια μέρη. Η θεωρία της αόρατης κλωστής άρα, λίγο πολύ, μας αφορά όλους.

Με λίγα λόγια, η θεωρία αυτή παρουσιάζει τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους ως κλωστές που κάποτε τέμνονται, κάποτε είναι παράλληλες και κάποτε μπερδεύονται. Μα ποτέ δεν κόβονται και πάντοτε έχουν κάτι κοινό. Η θεωρία της αόρατης κλωστής μιλά στην ουσία για την κατάλληλη χρονική στιγμή και για τους ανθρώπους που θα μπουν στη ζωή σου οτιδήποτε κι αν συμβεί, κάνοντάς σε μάλιστα πολλές φορές να αισθανθείς μία απρόσμενη οικειότητα. Δεν έχεις νιώσει ποτέ να μπαίνει κάποιος άνθρωπος στη ζωή σου και να είναι λες και τον γνωρίζεις χρόνια; Ή ακόμα, δε σου έχει τύχει να γνωρίσεις κάποιον και έπειτα από συζητήσεις να αντιληφθείς ότι κάποτε, πολύ πριν γνωριστείτε, βρισκόσασταν στο ίδιο μέρος χωρίς όμως να συναντιέστε; Ακόμα και επανειλημμένα; Ε, όπως όλα δείχνουν, αυτά δε συμβαίνουν μόνο σε εσένα. 

Για την ακρίβεια, ο ιαπωνικός μύθος της αόρατης, κόκκινης κλωστής, υποστηρίζει πως δύο άνθρωποι που προορίζονται να είναι αληθινοί σύντροφοι, έχουν ανάμεσά τους μία αόρατη κόκκινη κλωστή που τους συνδέει έτσι ώστε ακόμα κι αν χωριστούν από τον χρόνο, την απόσταση ή τα εμπόδια, να βρουν τον δρόμο για να επιστρέψουν ο ένας στον άλλον. Παρεμπιμπτόντως, ως trend στο TikTok, η θεωρία της αόρατης κλωστής ξεκίνησε με αφορμή το τραγούδι της Taylor Swift, Invisible String, με τους ανθρώπους να μοιράζονται online σχετικές, προσωπικές τους ιστορίες με hashtag #invisiblestringtheory, όπου μπορείς να τις δεις. 

Και τώρα, ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα και ας αφήσουμε τον ρομαντισμό στην άκρη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως όλα είναι απλό θέμα γεωγραφίας ή συγκυριών που δεν έχουν να κάνουν με τη μοίρα. Όπως και να έχει, το τι πιστεύει κανείς για όλα αυτά, είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. Όμως, το τι κάνει για να κρατήσει στη ζωή του τους εν λόγω σημαντικούς ανθρώπους όταν εν τέλει τους συναντήσει -είτε επειδή είναι γραφτό για κάποιους είτε επειδή απλώς συνέβη- είναι καθαρά θέμα επιλογής.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr