Η νέα γενιά χρησιμοποιεί το TikTok για να κόψει το άτμισμα

Για να κόψει το TikTok, πού στρέφεται;

Η νέα γενιά χρησιμοποιεί το TikTok για να κόψει το άτμισμα. Για την ακρίβεια, ολοένα και περισσότεροι είναι οι νέοι που στρέφονται στο ίντερνετ για βοήθεια κάθε είδους. Από το πώς να συγκεντρωθείς για να διαβάσεις, πώς να φτιάξεις μία ομελέτα ακόμη και το πώς να κόψεις το άτμισμα. Η νέα γενιά, που είναι ομολογουμένως γεννημένη "μέσα" στα social media, φαίνεται πως πολύ συχνά το χρησιμοποιεί ως εγχειρίδιο διαχείρισης κρίσεων.

Συγκεκριμένα, τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένα ολόκληρο "τμήμα" του TikTok ειδικά αφιερωμένο στο να βοηθά τους νέους που θέλουν να απεξαρτηθούν από τη νικοτίνη. Εκεί, πολλοί άνθρωποι που δημοσιεύουν τις πραγματικές τους εμπειρίες από τη διακοπή του καπνίσματος εμπνέοντας έτσι και άλλους να κάνουν ακριβώς το ίδιο. Να σταματήσουν δηλαδή το άτμισμα. 

Η εν λόγω προσπάθεια είναι αξιόλογη χωρίς αμφιβολία, ωστόσο καταδεικνύει πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα του ατμίσματος στις νεαρές ηλικίες. Για την ακρίβεια, περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια μαθητές γυμνασίου και λυκείου ανέφεραν τη χρονιά του 2022 ότι έκαναν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, με το κορυφαίο εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, CDC, να χαρακτηρίζει το άτμισμα των νέων ως σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία. 

Σήμερα, το hashtag #quitvaping του TikTok έχει πάνω από 806 εκατομμύρια προβολές ενώ τα hashtags όπως #quittingvaping και #quittingnicotine έχουν δεκάδες εκατομμύρια προβολές.

Σίγουρα, το να κόψεις το άτμισμα, όπως και το κάπνισμα, δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Γι' αυτό είναι σημαντικό όταν μπεις σε αυτή τη διαδικασία να μην είσαι μόνος σου. Άλλωστε αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι νέοι στράφηκαν στη βοήθεια του Tik Tok αφού αποδεδειγμένα πια, η υποστήριξη από άλλους είναι πολύ χρήσιμη στο να μπεις σε αυτή τη διαδικασία, να επιμείνεις και φυσικά, να μην τα παρατήσεις. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

30 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις πια μετά τα 30

Διαφωνούμε με τις λίστες αλλά η συγκεκριμένη έχει κάποια σημεία με ενδιαφέρον. Ο καθένας πράττει όπως νομίζει.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Η Google σβήνει λογαριασμούς. Αλλά γιατί;

Δες πώς μπορείς να σώσεις τον δικό σου λογαριασμό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έλενα Παπαρίζου: "Σαρωτικός! Το ταλέντο του Γιώργου είναι τεράστιο"

Έλενα, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θυμάσαι για τον Γιώργο;