Τι είναι πια αυτό το micro-cheating;

Γίνεται να την απατάς χωρίς να το καταλαβαίνεις;

"Μήπως είμαι άπιστος;". Άπαξ και φτάσεις στο σημείο να κάνεις αυτή τη συγκεκριμένη ερώτηση στον εαυτό σου, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Κάτι ξέρεις που δεν ξέρουμε, καλύτερα που δεν ξέρει εκείνη. Το κορίτσι σου, η αγάπη σου, το στεφάνι σου στην περίπτωση που έχετε ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας.

Από την άλλη, σεξ κάνεις μόνο μαζί της. Καμία άλλη γυναίκα δεν έχει βρεθεί στο κρεβάτι σου. Τι συμβαίνει όμως και αισθάνεσαι καμιά φορά τύψεις και ενοχές σαν να την απατάς, ενώ στην πραγματικότητα δεν κάνεις κάτι κακό. Ή τουλάχιστον, έτσι θέλεις να πιστεύεις.

Συνέχισε να μας διαβάζεις και θα στα εξηγήσουμε όλα για το micro-cheating που ενδεχομένως κάνεις.

Τι είναι το micro-cheating

Σύμφωνα με τη σύμβουλο σχέσεων Melanie Schilling, "Το micro-cheating είναι μια σειρά από μικρές πράξεις που φανερώνουν ότι κάποιος δείχνει συναισθηματικό ή σωματικό ενδιαφέρον για κάποιο άλλο άτομο, εκτός του/της συντρόφου του". Η ίδια παραθέτει κάποια ενδιαφέροντα παραδείγματα για να κάνεις εικόνα στο μυαλό σου αυτό που μόλις σου εξήγησε:

  • Όταν περιποιείσαι τον εαυτό σου γιατί θέλεις να φαίνεσαι στα καλύτερα, όχι για το ταίρι σου, αλλά για να εντυπωσιάσεις κάποια άλλη.
  • Όταν αποθηκεύεις μια επαφή στο κινητό σου με ψεύτικο όνομα.
  • Όταν λες σε κάποια ψέματα για το στάδιο της σχέσης σου με τη σύντροφό σου.

Πώς θα καταλάβεις ότι το κάνεις

Η Schilling σε συμβουλεύει να δώσεις προσοχή στα σημάδια: "Μερικά σημάδια του micro-cheating είναι τα μηνύματα που ανταλλάσσεις στο κινητό ή στα social media με άλλα άτομα. Αυτό δείχνει ότι φλερτάρεις, που είναι Ok. Αν όμως νιώθεις την ανάγκη ότι έχεις κάτι να κρύψεις από το ταίρι σου, τότε μάλλον πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου γιατί κάνεις αυτό που κάνεις". Και τονίζει: "Η μυστικότητα είναι το πρώτο καμπανάκι."

Φλερτ ή απιστία;

Πόσο αθώο ή ένοχο είναι το micro-cheating; Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να το καταλάβεις, σύμφωνα με τη Schilling. "Να αναλογιστείς πώς θα ένιωθες αν το έτερον ήμισυ σού έκανε αυτό που του κάνεις εσύ ή πώς θα αισθανόσουν αν βρισκόταν ακριβώς δίπλα σου τη στιγμή που το κάνει".

Κατά 99,9999999% δεν θα σου άρεσε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.