Γιατί οι millennials κάνουν λιγότερο σεξ;

Όπως πάντα, η επιστήμη εξηγεί.

Οι millennials, γνωστοί και ως γενιά Υ, βρίσκονται στο επίκεντρο ενός αξιοσημείωτου φαινομένου. Είναι η γενιά που κάνει το λιγότερο σεξ. Γιατί όμως; Διάφορες μελέτες επισημαίνουν μια σειρά παραγόντων που έχουν μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο αυτή η γενιά ζει τη σεξουαλικότητά της, και ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η τεχνολογική εμμονή και φυσικά, η εύκολη πρόσβαση στην πορνογραφία.

Η φήμη των millennials έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης σε σχέση με την εξέλιξή τους στην τεχνολογική εποχή. Έχουν χαρακτηριστεί ότι παρουσιάζουν έλλειψη προσκόλλησης, μειωμένη στοργή και χαμηλότερη σεξουαλική όρεξη σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, όπως η γενιά Χ, που γεννήθηκε στις δεκαετίες του '60 και του '70.

Μία από τις πιο προφανείς πτυχές μάλιστα, είναι η μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές. Οι millennials έχουν λιγότερες σχέσεις μόλις φτάσουν στην εφηβεία, παντρεύονται αργότερα και είναι λιγότερο πιθανό να δημιουργήσουν σταθερές σχέσεις. Ποιοι παράγοντες όμως εξηγούν αυτή την τάση; Η βαθιά σύνδεση με την τεχνολογία, η έλλειψη επαρκούς σεξουαλικής εκπαίδευσης, ακόμη και η οικονομική κρίση, η οποία οδήγησε πολλούς νέους να ζουν περισσότερο με τους γονείς τους και να αναβάλλουν τον γάμο, είναι μερικά από τα στοιχεία που υπεισέρχονται.

Οι ψηφιακές πλατφόρμες έχουν κερδίσει έδαφος ως μέσα ψυχαγωγίας, επιτρέποντας στους νέους να ικανοποιούν τις κοινωνικές τους ανάγκες χωρίς να βγαίνουν από το σπίτι. Αυτή η τάση έχει μειώσει την ανάγκη για πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπιδράσεις, γεγονός που με τη σειρά του μειώνει τις ευκαιρίες για αυθόρμητες σεξουαλικές συναντήσεις.

Σύμφωνα με μελέτη του περιοδικού The Atlantic, σχεδόν το 60% των ενηλίκων κάτω των 35 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες ζουν χωρίς σύντροφο, αριθμός σημαντικά υψηλότερος από ό,τι τις προηγούμενες δεκαετίες. Στην Ιαπωνία, περίπου το 43% των νέων μεταξύ 18 και 34 ετών είναι παρθένοι, και πάνω από το 47% αναφέρουν ότι περνούν περισσότερο από ένα μήνα χωρίς να κάνουν σεξ.

Η μείωση του αριθμού των νέων ζευγαριών και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης έχει οδηγήσει τους millennials να καταφεύγουν όλο και περισσότερο στην τεχνολογία, αποφεύγοντας έτσι να εκτίθενται σε καταστάσεις έξω από τη ζώνη άνεσής τους. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της πρακτικής του μοναχικού σεξ και της υπερβολικής κατανάλωσης πορνογραφίας, ένα φαινόμενο που έχει καταγραφεί σε μελέτες όπως αυτή που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου διαπιστώθηκε ότι 1 στους 8 26χρονους είναι ακόμα παρθένος.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πανωλεθρία για τον Musk, ανακλήθηκαν όλα τα Tesla Cybertruck

Παρουσιάστηκε ένα σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας που επηρεάζει όλα τα Cybertruck.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ένα βήμα πιο κοντά οι ΗΠΑ στην απαγόρευση του TikTok

Ψηφίστηκε νέο νομοσχέδιο για τον έλεγχο του TikTok στις ΗΠΑ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όταν η Μαρίνα Σάττι, έπαιζε στους 'Δαίμονες' των Βίσση-Καρβέλα

11 χρόνια μετά, το βίντεο με την ερμηνεία της Σάττι γίνεται viral. Και όχι άδικα.

Γραφει Γιαννης Σπανος