Όλα όσα δείχνουν ότι η σχέση σας είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα

Αναγνώρισε τα σημάδια, τόλμησε την υπέρβαση, έλα πιο κοντά στην ΑΛΦΑ πλευρά σου.

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή σου, που η σκέψη ότι λίγες είναι οι σχέσεις που μπορούν πράγματι να αντέξουν στο χρόνο τριγυρίζει στο μυαλό σου σαν σβούρα. Εκείνες που είναι αυθεντικές, ουσιαστικές, σε προχωρούν βήματα μπροστά και σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, αποκαλύπτοντάς σου ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Τη στιγμή αυτή μην τη θεωρήσεις στιγμή αδυναμίας, αλλά ωριμότητας και συνειδητοποίησης ότι ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου εδώ και μερικά χρόνια φαίνεται να είναι στ' αλήθεια ο άνθρωπός σου. Το άλλο σου μισό, η αδελφή ψυχή σου, η μία και μοναδική, η γυναίκα της ζωής σου. Εκείνη που έψαχνες τόσο καιρό και πίστευες ότι δεν θα τη βρεις, αλλά να που την βρήκες.

Κι αν η φράση "κατάλληλη για σένα" σου ακούγεται κάπως αναχρονιστική και ξεπερασμένη, υπάρχουν ορισμένα σημάδια που βγάζουν μάτι ότι το κορίτσι που σου κρατά το χέρι σφιχτά είναι το κορίτσι που θα σε συντροφεύσει σε όλα τα επόμενα, μεγάλα βήματά σου.

Υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και σεβασμός

Αλληλοεκτίμηση επίσης, απαραίτητη για τη συμβίωση και την κοινή πορεία σας. Σέβεσαι και κατανοείς τις επιθυμίες και τις ανάγκες της, παρομοίως και εκείνη τις δικές σου.

Δεν κρύβετε τα προβλήματα κάτω απ' το χαλί

Φροντίζετε να λύνετε κάθε ζήτημα όταν προκύπτει, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καταλήξετε να μαλώνετε, χωρίς χαρακτηρισμούς και προσβολές. Συγχωρείτε τα λάθη, χωρίς να δέχεστε τα πάντα. Αναγνωρίζετε όμως ότι και οι δύο κάνετε κάποιες θυσίες στο όνομα της ισορροπίας της σχέσης σας και της αγάπης που σας δένει.

Μιλάτε πλέον με τα μάτια

Έχετε φτάσει σ' αυτό το σημείο, που ο ένας συμπληρώνει τη φράση του άλλου, που ξέρεις τι θα πει προτού το πει, που η επικοινωνία σας είναι ειλικρινής, ουσιαστική και διαρκής. Κι αυτή είναι μια μεγάλη, μικρή νίκη που έχετε κατορθώσει μαζί, φροντίζοντας να μην μένετε σιωπηλοί, αλλά να εκφράζετε τα συναισθήματά σας, να συζητάτε, να δείχνετε ενδιαφέρον, να ακούτε.

Βλέπετε τη ζωή με (σχεδόν) ίδια ματιά

Μπορεί να έχετε διαφορετικά ενδιαφέροντα και τα γούστα σας να μην είναι ακριβώς τα ίδια, το σημαντικό όμως είναι ότι μοιράζεστε κοινές ηθικές αξίες, απόψεις και πιστεύω, κοινές αντιλήψεις για τη ζωή, την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις.

Κανείς δεν θέλει να αλλάξει κανέναν

Σε αφήνει να είσαι ο εαυτός σου. Σέβεται τις επιλογές σου αλλά και τα μειονεκτήματα σου. Όπως ακριβώς κάνεις και εσύ για τις δικές της επιλογές και τα δικά της ελαττώματα.

Αλλά και κανείς δεν κρατάει κανένα πίσω

Χαίρεται με την επιτυχία σου -και εσύ με τη δική της-, γιατί πολύ απλά είναι χαρούμενη με τη ζωή της, άρα μπορεί να χαρεί και για σένα. Είναι το στήριγμά σου και εκείνη το δικό σου. Σου δίνει κουράγιο να κυνηγάς τα όνειρά σου και βοήθεια για να τα πετυχαίνεις. Σου λέει αλήθειες που μπορεί να σε πονέσουν, αλλά θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, έτοιμο να αντιμετωπίσεις κάθε νέα πρόκληση.

Yπάρχει αγάπη μεταξύ σας κι αυτό βγαίνει προς τα έξω

Την αγαπάς και σε αγαπάει. Δεν το φωνάζετε με βαρύγδουπα λόγια, ούτε το λέτε απλά, το δείχνετε με πράξεις, χωρίς να προσδοκάτε ανταλλάγματα. Φαίνεται στις μικρές και καθημερινές στιγμές σας, από τις δουλειές του σπιτιού που θα κάνεις για να την ξεκουράσεις και το πρωινό που θα σου φέρει στο κρεβάτι για να σε ευχαριστήσει που είσαι δίπλα της, μέχρι το να την ρωτήσεις πώς ήταν η μέρα της και να σου γράψει στον καθρέπτη "Σ' ευχαριστώ". Ένας άνθρωπος που σε αγαπά και στο δείχνει έμπρακτα, αξίζει τον χρόνο και το ενδιαφέρον σου. Αξίζει να πάρεις τη μεγάλη απόφαση. Να κάνεις ένα βήμα, για να κάνετε μαζί το επόμενο.

Όπως αυτό που σε καλεί να πράξεις η νέα ταινία της μπύρα ΑΛΦΑ, που παρουσιάζει την υπέρβαση, το επόμενο βήμα ενός άντρα, που μετατρέπεται στην πιο σημαντική πρόταση που μπορεί να κάνει σε μια γυναίκα. Γιατί τελικά το επόμενο βήμα είναι εκείνο που θα σε βοηθήσει να έρθεις πιο κοντά στην ΑΛΦΑ πλευρά σου, πιο κοντά σε ένα ομορφότερο αύριο με τον άνθρωπό σου.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου