Πώς θα ζείτε μαζί χωρίς να τρώγεστε ο ένας με τον άλλον

Tα μυστικά αρμονικής συμβίωσης που η σύντροφός σου θα ήθελε να μοιραστεί μαζί σου.

Αποφασίσατε με την κοπέλα σου να συγκατοικήσετε. Εν πρώτοις, δείχνει ωραίο. Αλλά μέσα στα λίγα τετραγωνικά που είχες μέχρι πρότινος οχυρώσει όμορφα τη ζωή σου, ξαφνικά, νιώθεις πολιορκημένος: το μπάνιο, η ντουλάπα, το playing room, φυσικά και το κρεβάτι σου, είναι πλέον και δικά της (πιθανώς και εντελώς δικά της). Στην αρχή νιώθεις χαρά. Μετά, αισθάνεσαι μπερδεμένος. Λίγο πιο μετά, εξοργισμένος. Η συγκατοίκηση με την -εν δυνάμει- "επίσημη" είναι μια κατάσταση με διφορούμενες έννοιες και καταστάσεις: υποκρίνεσαι ευτυχία αλλά αποκομίζεις καβγάδες, ανέχεσαι "δύσκολες" μέρες αλλά επιβαρύνεσαι με νεύρα. Όμως, οφείλεις να τα αντέξεις όλα. Κυρίως, επειδή την αγαπάς και έπειτα γιατί έτσι είναι οι σχέσεις. Πώς όμως μπορεί αυτό να γίνει πράξη;

> Διάβασε ακόμη: 6 λόγοι που κάνουν μία μεγαλύτερη γυναίκα καλύτερη σύντροφο

  - Αποδέξου ότι είναι αδύνατο να ζήσεις μαζί της χωρίς να επισκεφτείς τουλάχιστον τρεις φορές το μήνα την IΚΕΑ. Πρόκειται για μια ιεροτελεστία (γι’ αυτήν). Συνόδευσέ την με νηφαλιότητα.

Πώς θα ζείτε μαζί χωρίς να τρώγεστε ο ένας με τον άλλον

- Κάθε σχέση βελτιώνεται κατά 100% όταν δεν υπάρχουν διαμάχες με το φαγητό, ούτε παράπονα για το τι θα μαγειρέψετε απόψε, ούτε καν τι θα ψωνίσετε από το σούπερ μάρκετ. Ποια είναι η λύση για τον πρώτο καιρό μέχρι να βρείτε κοινή διατροφική πορεία; Μια εφαρμογή για on line παραγγελίες στο κινητό του καθενός. Καμία ταλαιπωρία, καμία γκρίνια.

- Ένας ακόμη λόγος που δημιουργούνται τριβές σε μια σχέση, είναι το ποιος και κάθε πότε θα καθαρίζει το σπίτι - κανένας από τους δύο δε θέλει. Για να μη χαλάτε τα κέφια σας κάθε Σαββατοκύριακο, μερίμνησε να έρχεται μια υπηρεσία καθαρισμού μια φορά τις 2 εβδομάδες (τουλάχιστον) και περάστε με την κοπέλα σου ένα ήρεμο weekend μέσα σε ένα πεντακάθαρο σπίτι.

ΣΥΜΒΙΩΣΗ

- Όταν ζούσες μόνος, ίσως να μην έδινες σημασία στο πόσο βρώμικη ήταν η τουαλέτα. Τώρα πια, οφείλεις να κρατάς τους τύπους: Kαθαρίζεις, ψεκάζεις με αποσμητικό χώρου το μπάνιο, σφουγγαρίζεις τα νερά στο πάτωμα μετά το ντους. Και, πάντα χτυπάς την πόρτα πριν μπεις.

- Ίσως το πιο σημαντικό: Aπολαύστε τα μικρά πράγματα που υποτίθεται ότι είναι "κανονικά" όταν ζείτε μαζί. Αν κάθε μέρα συνειδητοποιείς πόσο σπουδαίο είναι να ξυπνάς δίπλα της και να κοιμάστε μαζί ξανά το βράδυ, κάθε άλλο γίνεται ασήμαντο. Ακόμη και όταν σου παίρνει όλη την κουβέρτα κι εσύ μένεις παγωμένος όλη νύχτα.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου