Η ηλικία που το σεξ γίνεται πιο τολμηρό

Υπάρχει μια γενιά που αποτελεί έκπληξη όσον αφορά το kinky sex.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 30 Μαρτίου 2020

Υπάρχει μία συγκεκριμένη δεκαετία στη ζωή κάθε νέου άντρα, κατά την οποία εξερευνά το σεξ, οδηγώντας τον εαυτό του και τη σύντροφό του σε άλλες διαστάσεις -και στάσεις- εκτός του "τυπικού ιεραποστολικού" ή του "doggy style", με βάση τις συμβουλές της ιερής διδασκαλίας Kama-Sutra ή των πιο βολικών τεχνικών (καρέ-καρέ) των ιστοσελίδων πορνό: Αυτή η δεκαετία, ειρήσθω εν παρόδω, δεν ξεπερνά τη δεκαετία των 20 ή των 30. Όμως, ο παλιός είναι αλλιώς, σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες: oι άντρες άνω των 50, διαρκώς επιδιώκουν -και συχνά απολαμβάνουν- περισσότερο προχωρημένο σεξ. Ειδικά όσο πλησιάζουν ή ξεπερνούν αυτή τη δεκαετία (και αγγίζoυν τα 60!).

Σύμφωνα με τελευταία μελέτη που διεξήγαγε η εταιρεία ερευνών TNS για λογαριασμό του μη κερδοσκοπικού φορέα Ourtime (ο οποίος ερευνά τους σεξουαλικούς κώδικες μεταξύ ενηλίκων στις ΗΠΑ), το 57,1% των "ώριμων εργένηδων", βρίσκεται πρώτο στη λίστα με τους πιο επιθυμητούς εραστές από γυναίκες κάθε ηλικίας, χάρη σε ένα κοινό γνώρισμά τους: την τάση τους για kinky sex.

Όλα στο φως

Οι άντρες άνω των 50 ετών αποτελούν την πιο τολμηρή κατηγορία στη διαδικασία της ερωτικής συνεύρεσης, όχι μόνο για λόγους που έχουν να κάνουν με την περαιτέρω εξερεύνηση των "ζωνών απόλαυσης" στο σεξ, όσο κυρίως, με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του ερωτικού παιχνιδιού -από το αρχικό φλερτ μέχρι την τελική κατάληξη, στο κρεβάτι-, αναφέρουν οι ερευνητές.

Το 56,3% των αντρών άνω των 50 εκφράζει άμεσα αυτό που τους αρέσει ή δεν τους αρέσει από το πρώτο κιόλας ραντεβού, με το 67% των γυναικών να δείχνει άμεση προτίμηση σε αυτόν τον "τύπο" ενήλικου άντρα. Μολονότι υπάρχει ένα ακόμη πιο μεγάλο ποσοστό γυναικών (80%), που περιμένει με ανυπομονησία το τελικό αποτέλεσμα μετά την πρώτη συνεύρεση, εντούτοις, υπάρχει και ένα σημαντικό κομμάτι του γυναικείου πληθυσμού –35% σύμφωνα με την έρευνα-, που περιμένει έως και έξι μήνες μετά το πρώτο φλερτ με ώριμο άντρα, κυρίως, για να επιβεβαιώσει το παρελθόν του και τις προθέσεις του. Ακόμη κι όταν δεν μιλάμε για αποπλάνηση ανήλικης, η σχέση ενός άντρα 50+ με μια γυναίκα κοντά στα 20+, θεωρείται από πολλούς κατακριτέα. Ωστόσο, όπως λέει η έρευνα, "η κοινή γνώμη, δεν συνυπολογίζει την αληθινή ερωτική εμπειρία που βιώνουν τα δυο φύλα εκατέρωθεν, κάτι που, όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, βοηθά και τα δυο μέλη της συνεύρεσης να βρουν το δρόμο στην αληθινή ευτυχία -πρόσκαιρη ή όχι".

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οδηγός συμβίωσης στα χρόνια του κορονοϊού

Ή πώς δε θα χωρίσεις όταν τελειώσει η καραντίνα.

Το σεξ στα χρόνια του κορονοϊού

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για αυτήν την υπόθεση.