Οι αρνητικές επιπτώσεις του πορνό στον εργασιακό χώρο

Νέα μελέτη εξηγεί πώς το πορνό σε μετατρέπει σε κακό και εχθρικό εργαζόμενο.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 01 Ιουλίου 2019

Μάλλον έχεις διαβάσει εκείνες τις έρευνες που αναφέρουν ότι η συχνή παρακολούθηση πορνό μπορεί να επηρεάσει δραματικά τις προσωπικές σχέσεις σου -και κυρίως τις ερωτικές-. Αλλά τώρα η επιστήμη αποδεικνύει με νέα έρευνα ότι η συστηματική θέαση πορνό εν ώρα εργασίας προκαλεί μεγάλη οικονομική ζημιά στην εταιρεία, σε σένα και τους συναδέλφους σου.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Business Ethics, εστιάζοντας στην αλλαγή της συμπεριφοράς που οδηγεί η πορνογραφία τους εργαζόμενους και περιελάμβανε 1.200 άντρες εθελοντές χωρισμένους σε δυο ομάδες: η πρώτη ομάδα  παρακολούθησε βίντεο με πορνογραφικό υλικό και η δεύτερη βίντεο με αθλητικό περιεχόμενο. Στη συνέχεια, και οι δύο ομάδες έπρεπε να παρακολουθήσουν ένα 10λεπτο βίντεο που έδειχνε ένα μπλε φόντο, μια μονότονη φωνή και υπότιτλους του κειμένου -με επαγγελματικό περιεχόμενο-, με στόχο να διερευνηθεί ποια άτομα θα βαρεθούν γρηγορότερα.

Το πείραμα επεσήμανε επίσης την αύξηση ανήθικων συμπεριφορών στον χώρο δουλειάς από τους άντρες υπαλλήλους

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 21% των ατόμων που ανήκαν στην πορνογραφική ομάδα δεν ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του μονότονου βίντεο, ενώ τα άτομα της άλλης ομάδας το παρακολούθησαν όλο, σε ποσοστό 92%. Το πείραμα επεσήμανε επίσης την αύξηση ανήθικων συμπεριφορών στον χώρο δουλειάς από τους άντρες υπαλλήλους, οι οποίοι παρακολουθούν συχνά πορνό περιεχόμενο στον υπολογιστή τους εν ώρα εργασίας -παρενόχληση, αψιθυμία, άγχος, νευρικότητα.

Οι συγγραφείς της μελέτης λένε: "Η πλειοψηφία των αντρών που συμμετείχαν στο πείραμα ήθελαν να είναι σωστοί υπάλληλοι, φιλικοί με τους συναδέλφους και απολύτως ηθικοί απέναντι στο γυναικείο φύλο. Όμως, οι αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα, στη διάθεση και στην ψυχολογία εκείνων που κάνουν συστηματική χρήση της πορνογραφίας είναι πλέον εμφανείς και μετρήσιμες".  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Clubhouse καλωσορίζει τα γραπτά μηνύματα

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς ή προσαρμόστηκε απλώς;

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Ο Ashton Kutcher, η Mila Kunis και η περίεργη οπτική τους για την υγιεινή

"Αν δεν φαίνεται η βρωμιά πάνω τους δεν έχει νόημα να τα κάνουμε μπάνιο"

Μία 7λεπτη προπόνηση για την παραλία

Κάνε την παραλία το νέο σου γυμναστήριο με τη βοήθεια του νικητή του διαγωνισμού Next Top Trainer.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Η νοσταλγική επιστροφή του Nokia 6310

Συνδυάζει τη νοσταλγία των αρχών του αιώνα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η σωσίας της Lady Gaga στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Twitter την εντόπισε να αλωνίζει στα tatami του Τόκιο 2021.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη