Οι αρνητικές επιπτώσεις του πορνό στον εργασιακό χώρο

Νέα μελέτη εξηγεί πώς το πορνό σε μετατρέπει σε κακό και εχθρικό εργαζόμενο.

Μάλλον έχεις διαβάσει εκείνες τις έρευνες που αναφέρουν ότι η συχνή παρακολούθηση πορνό μπορεί να επηρεάσει δραματικά τις προσωπικές σχέσεις σου -και κυρίως τις ερωτικές-. Αλλά τώρα η επιστήμη αποδεικνύει με νέα έρευνα ότι η συστηματική θέαση πορνό εν ώρα εργασίας προκαλεί μεγάλη οικονομική ζημιά στην εταιρεία, σε σένα και τους συναδέλφους σου.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Business Ethics, εστιάζοντας στην αλλαγή της συμπεριφοράς που οδηγεί η πορνογραφία τους εργαζόμενους και περιελάμβανε 1.200 άντρες εθελοντές χωρισμένους σε δυο ομάδες: η πρώτη ομάδα  παρακολούθησε βίντεο με πορνογραφικό υλικό και η δεύτερη βίντεο με αθλητικό περιεχόμενο. Στη συνέχεια, και οι δύο ομάδες έπρεπε να παρακολουθήσουν ένα 10λεπτο βίντεο που έδειχνε ένα μπλε φόντο, μια μονότονη φωνή και υπότιτλους του κειμένου -με επαγγελματικό περιεχόμενο-, με στόχο να διερευνηθεί ποια άτομα θα βαρεθούν γρηγορότερα.

Το πείραμα επεσήμανε επίσης την αύξηση ανήθικων συμπεριφορών στον χώρο δουλειάς από τους άντρες υπαλλήλους

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 21% των ατόμων που ανήκαν στην πορνογραφική ομάδα δεν ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του μονότονου βίντεο, ενώ τα άτομα της άλλης ομάδας το παρακολούθησαν όλο, σε ποσοστό 92%. Το πείραμα επεσήμανε επίσης την αύξηση ανήθικων συμπεριφορών στον χώρο δουλειάς από τους άντρες υπαλλήλους, οι οποίοι παρακολουθούν συχνά πορνό περιεχόμενο στον υπολογιστή τους εν ώρα εργασίας -παρενόχληση, αψιθυμία, άγχος, νευρικότητα.

Οι συγγραφείς της μελέτης λένε: "Η πλειοψηφία των αντρών που συμμετείχαν στο πείραμα ήθελαν να είναι σωστοί υπάλληλοι, φιλικοί με τους συναδέλφους και απολύτως ηθικοί απέναντι στο γυναικείο φύλο. Όμως, οι αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα, στη διάθεση και στην ψυχολογία εκείνων που κάνουν συστηματική χρήση της πορνογραφίας είναι πλέον εμφανείς και μετρήσιμες".  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.