Οδηγός συμβίωσης στα χρόνια του κορονοϊού

Ή πώς δε θα χωρίσεις όταν τελειώσει η καραντίνα.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 28 Μαρτίου 2020

Στις ανθρώπινες σχέσεις υπάρχει μία περίοδος που δε θες να αποχωριστείς ούτε για μία στιγμή τον άλλο. Αυτό στην αρχή. Μετά έρχεται η συνήθεια, οι ρυθμοί πέφτουν, υπάρχει κάποιες φορές ρουτίνα, η αγάπη όμως είναι πιο σημαντική και, ύστερα, κάποια στιγμή έρχεται ο κορονοϊός και η καραντίνα. Τα δεδομένα αλλάζουν τελείως και υπάρχει κίνδυνος κάθε ώρα και στιγμή να συμβεί κάτι πραγματικά κακό. 

Το τι μπορεί να προκαλέσει ο εγκλεισμός στο ανθρώπινο μυαλό το έχουμε δει να περιγράφεται με τα πιο ζοφερά χρώματα στη Λάμψη του Stanley Kubrick. Για να μη φτάσεις μέχρι εκεί, όμως, και για να μη χωρίσεις με το που τελειώσει η καραντίνα ακολουθεί ένα απλός, πρακτικός οδηγός συμβίωσης. 

Μάθε να ακούς

Δεν έχει κανέναν άλλον άνθρωπο αυτήν τη στιγμή εκτός από σένα. Δεν έχεις κανέναν άλλον άνθρωπο αυτήν τη στιγμή εκτός από εκείνη. Η λεκτική επικοινωνία είναι απολύτως απαραίτητη, δεν αρκεί μόνο η σωματική. Χρειάζεται, λοιπόν, εκτός από το εκδηλώνεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, να δίνει το ίδιο περιθώριο και στην άλλη πλευρά.

Μην πετάς πράγματα παντού

Οδηγός συμβίωσης στα χρόνια του κορονοϊού

Δυστυχώς, πρέπει να περνάς περίπου 23 ώρες τη μέρα στο σπίτι. Δε θα πας σε κάποιο μπαρ, δε θα πάει για καφέ με τις φίλες της, δε θα πάτε μαζί για φαγητό ή σινεμά. Το μοναδικό πράγμα που σας έχει μείνει είναι το σπίτι σας. Μην καταστρέφεις το μοναδικό πράγμα που σας έχει μείνει.

Αρνητισμός, αυτός ο θανάσιμος κίνδυνος

Ναι, είναι αλήθεια, στην παρούσα φάση είναι τρομερά δύσκολο να κρατήσεις μακριά τις αρνητικές σκέψεις. Κατακλύζουν το μυαλό σου και σχεδόν όλη μέρα δεν ακούς τίποτα άλλο. Αν, όμως, δε δείξεις κουράγιο και δύναμη θα σε πάρει από κάτω. Και ύστερα θα πάρει και εκείνη από κάτω. Και δε θα υπάρχει κανείς να σας τραβήξει μακριά από τον βούρκο στον οποίο θα έχετε βυθιστεί. 

Κάνε ένα καθημερινό πλάνο

Πλάνο Lego

Σε καταστάσεις περιορισμένου χώρου και άπλετου χρόνου είναι πολύ εύκολο να χαθείς. Μάλιστα το γεγονός ότι δουλεύεις/δουλεύετε από το σπίτι δε βοηθά καθόλου την κατάσταση. Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σε σώσει (και ίσως να σώσει τη σχέση σου) είναι ένα αυστηρό καθημερινό πλάνο: Ένα πλάνο που διαχωρίζει τη δουλειά από τη διασκέδαση, ένα πλάνο που θα έχει μέσα γυμναστική και μαγείρεμα σε συγκεκριμένες ώρες, ένα πλάνο για να αντέξετε τον εγκλεισμό.

Ευγένεια, αυτό το πολύτιμο αγαθό

Θα μαλώσετε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θα πρέπει όμως να θυμάσαι ακόμα και όταν τα νεύρα σου θα έχουν σπάσει και ο θυμός θα κυριεύει το κεφάλι σου ότι η ευγένεια είναι μισή αρχοντιά. Αν καταφέρεις να συγκρατήσεις τους "κακούς" χαρακτηρισμούς και να μη φτύσεις δηλητήριο, αυτό είναι κάτι που θα εκτιμηθεί δεόντως μετά το τέλος της καραντίνας.


Φωτογραφίες © Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

9 από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου

Νησιά Cayman, Ιταλία και Ελλάδα: Οι ακρογιαλιές που θέλεις να επισκεφθείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Οι πιο ηρωικές παραλλαγές των push-ups

O απόλυτος οδηγός εκγύμνασης όλου του σώματος (και του μυαλού) μέσα από κάθε πιθανή και απίθανη κάμψη.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Bentley Continental GT Speed: Κομψή και τεχνολογικά άψογη

Η κορυφαία απόδοση της Continental GT, επιτυγχάνεται και χάρη στη συμβολή της προηγμένης τεχνολογίας πλαισίου που αξιοποιείται ειδικά για το νέο μοντέλο.

Η δίαιτα που υπόσχεται κοιλιά-πλάκα σε 6 μέρες

H επιστημονική μέθοδος διατροφής που όχι μόνο αδυνατίζει, αλλά καθαρίζει συκώτι και νεφρά από το λίπος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πλούσια συλλογή μοντέλων της Yamaha για την Ισοδυναμία των Αδειών Οδήγησης

Η Yamaha παρουσιάζει την πλούσια συλλογή μοντέλων της έως 125 κυβικά, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν κάτοχοι διπλώματος αυτοκινήτου κατηγορίας Β, σύμφωνα με την ψήφιση του νέου νόμου αναφορικά με την ισοδυναμία των αδειών οδήγησης.

Τι είναι τα ηχητικά στάτους που έρχονται στο Facebook

Μπρος στο δρόμο που χάραξε το Clubhouse, το Facebook ακολουθεί και προσαρμόζεται.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη