Έλληνες και τουρισμός: Τι δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση

Οι Έλληνες φοβούνται το άνοιγμα των συνόρων αλλά και τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Γράφει: Esquire Editors 22 Ιουνίου 2020

Αποκαλυπτική ως προς τους φόβους των Ελλήνων για την πανδημία του κορονοϊού είναι η πανελλαδική έρευνα της Prorata με ηλεκτρονικό τρόπο και θέμα "Άνοιγμα των Συνόρων και Αεροπορικές Μετακινήσεις στο Εξωτερικό".

Σύμφωνα με τα ευρήματα: 

  • Ένας στους 10 συμμετέχοντες μάλλον ή σίγουρα σκοπεύει να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας τους επόμενους τέσσερις μήνες. Μεταξύ όσων απάντησαν ότι δεν προτίθενται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό "η έλλειψη χρημάτων και "ο φόβος σε σχέση με τον Covid – 19" εμφανίζονται ως κύριες αιτίες της συγκεκριμένης στάσης, ενώ δευτερευόντως "η έλλειψη διαθέσιμου χρόνου".
  • Η μειοψηφία των συμμετεχόντων (40%) νιώθουν αρκετά ή πολύ ασφαλείς σε σχέση με την υγειονομική κατάσταση της χώρας μετά την άρση των περιορισμών στις αεροπορικές πτήσεις, ενώ η πλειοψηφία αυτών (58%) νιώθουν καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ασφαλείς.
  • Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα παρουσιάζουν εντονότερο φόβο για τον Covid – 19 σε σχέση με τους άνδρες. Πιο συγκεκριμένα, ο ρόλος του κορονοϊού, ως αποτρεπτικού παράγοντα πραγματοποίησης ενός ταξιδιού στο εξωτερικό, είναι πιο έντονος μεταξύ των γυναικών, όπως και το αίσθημα ανασφάλειας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στις αεροπορικές πτήσεις.

Ολόκληρη η έρευνα βρίσκεται εδώ.

Από: thetoc.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία