Δαμάζοντας το κύμα της δεκαετίας

Ο 51χρονος surfer Peter Mel έζησε μία εμπειρία ζωής στην Καλιφόρνια.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 18 Ιανουαρίου 2021

Το 2021 έχει φτάσει εδώ και μερικές ημέρες και όλοι μοιάζουν να αναζητούν νέες προκλήσεις. Το ίδιο ισχύει και για κάποιους δαιμόνιους surfers όπως ο 51χρονος Peter Mel, που κατάφερε να 'δαμάσει' το επονομαζόμενο και από πολλούς ως κύμα της δεκαετίας (βαπτίστηκε έτσι από τα social media) στην παραλία Mavericks του Crescent Bay, στην Καλιφόρνια.

Το εν λόγω μέρος είναι ένα από τα δημοφιλέστερα της δυτικής ακτής των ΗΠΑ για τους surfers, καθώς εκεί σχηματίζονται τεράστια κύματα - κι όταν λέμε τεράστια το εννοούμε, με το ύψος τους τον χειμώνα να ξεπερνά τα 20 μέτρα. 

Ένα τέτοιο δημιουργήθηκε πριν από λίγες ημέρες και ο (επαγγελματίας surfer) Mel δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει αναξιοποίητη. Η μακρά και υψηλή μάζα νερού που δημιουργήθηκε από πολλά άλλα κύματα, δίνοντας στον ριψοκίνδυνο surfer τη δυνατότητα να ζήσει μία εμπειρία ζωής.

"Έρχομαι στο Mavericks εδώ και 29 χρόνια και πρώτη φορά είδα ένα τέτοιο κύμα. Ήταν κάτι ριζοσπαστικό και για να είμαι ειλικρινής ίσως πάθω κατάθλιψη μετά από αυτό: Δεν ξέρω αν θα συναντήσω ποτέ ξανά ένα αντίστοιχο κύμα στη ζωή μου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Η ενέργεια του καταγράφηκε on camera με το βίντεο να κάνει το γύρο του διαδικτύου και των social media, συχνά συνοδευόμενο από τις φράσεις (ή και τα hashtags)  "wave of the decade" και "wave of the winter".

Αξίζει να αναφερθεί πως εκτός από διάσημο, το Mavericks είναι και ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη για surfing, έχοντας βραχώδη βυθό και ακτή, με πολλούς αθλητές του εν λόγω σπορ να έχουν χάσει τη ζωή τους εκεί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης