Μετά την πανδημία, έρχεται (και) το revenge travel

Η νέα τάση στα ταξίδια, όταν ο κορονοϊός θα έχει νικηθεί.

Η άνοιξη μπήκε και ήδη οι περισσότεροι αναρωτιόμαστε πώς θα είναι οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές. Θα φοράμε μάσκα παντού; Θα είναι πιο ελεύθερα τα πράγματα αν οι περισσότεροι έχουν κάνει εμβόλιο; Μετά από ενάμισι χρόνο σε συνθήκες καραντίνας με την πανδημία να μην έχει υποχωρήσει αλλά να υπάρχει μια νέα ελπίδα με τον αυξανόμενο αριθμό εμβολιασμένων, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι φέτος το καλοκαίρι θα κάνουν 'φυσιολογικές διακοπές'.

Ήδη στην Αμερική, παρατηρείται μια νέα τάση στα ταξίδια, όπως αναφέρει η Washington Post. To 'revenge travel', δηλαδή το 'ταξίδι εκδίκησης' ήδη υπάρχει στο μυαλό πολλών ταξιδιωτών που θα αλλάξει όπως φαίνεται το σκηνικό του τουρισμού παγκοσμίως.

Τι είναι το revenge travel

Το ταξίδι εκδίκησης, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι μια τάση που έφερε η πανδημία, αφού πολλοί τουρίστες χρειάστηκαν τον τελευταίο χρόνο να ακυρώσουν ή να αναβάλλουν όχι μόνο ταξίδια σημαντικά ή ταξίδια εμπειρίας αλλά και μικρές αποδράσεις, διήμερα και τριήμερα. Έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που φέτος – όταν δηλαδή η κατάσταση θα είναι απόλυτα ασφαλής- θα οργανώσουν επιπλέον ταξίδια από αυτά που συνήθιζαν για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για ταξίδια. Τα ταξίδια εκδίκηση, με άλλα λόγια, θα εκδικηθούν την Covid-19 που μας στέρησε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την καθημερινότητά μας όπως εμείς θέλουμε.

Η συνέχεια στο Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.