H Αθήνα είναι ιδανική για 'αυθεντικούς' ταξιδιώτες, σύμφωνα με το Forbes

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε τουρίστα και ταξιδιώτη;

"Πώς μπορείς να ταξιδέψεις, χωρίς να γίνεις ένας από τους εκατοντάδες τουρίστες", διερωτάται ο αρθρογράφος του Forbes, τονίζοντας πως αυτό θα είναι το μεγάλο καλοκαίρι των διακοπών. Οι δαπάνες για τουριστικές υπηρεσίες και προϊόντα αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,1 τρισ. δολάρια τον χρόνο, αφήνοντας κατά πολύ πίσω τα ποσοστά προ πανδημίας (κατά κατά 11%), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του World Travel & Tourism Council and Oxford Economics. Η Αθήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο Forbes, είναι ιδανική επιλογή και για τον κλασικό τουρίστα, και για τον αυθεντικό ταξιδιώτη. Όπως πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, βιώνει μια ισχυρή τουριστική ανάκαμψη. Σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2021, έχει καταγραφεί αύξηση της τάξεως του 92% στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε τουρίστα και ταξιδιώτη

Σύμφωνα με το Forbes, η διαφορά ανάμεσα στον ταξιδιώτη και τον τουρίστα βρίσκεται στο εκής: Οι τουρίστες συνήθως επισκέπτονται έναν προορισμό για λίγες μόνο μέρες. Ξοδεύουν τα χρήματά τους σε ξεναγήσεις και γεύματα σε εστιατόρια. Οι ταξιδιώτες τείνουν να μένουν στον προορισμό για μεγαλύτερο διάστημα και να αναζητούν να ζήσουν πιο αυθεντικές εμπειρίες εκεί. Γνωρίζονται με τους ντόπιους και χάνονται στον πολιτισμό της χώρας.

H συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 τροφές που ίσως ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Κάποιες από αυτές, σίγουρα δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear

Η ανησυχία του Elon Musk για την Ελλάδα

"Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα...".