Για τον Guardian, ένα νησί των Κυκλάδων είναι 'κρυμμένο στολίδι'

Πρόκειται για ένα νησί που προσφέρει μια γαλήνια απόδραση από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, σε αντίθεση με τη Μύκονο.

Το νησί της Τήνου εξυμνεί τις τελευταίες ώρες ο Guardian, με ένα κείμενο λατρείας προς το ελληνικό νησί των Κυκλάδων. Συγκεκριμένα, στην εφημερίδα δημοσιεύτηκε ένα κείμενο που την εξυμνεί αναφέροντάς την μεταξύ άλλων ως "το κρυμμένο στολίδι των Κυκλάδων"

"Στην καρδιά των Κυκλάδων, ανάμεσα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, βρίσκεται η Τήνος, ένα νησί που προσφέρει μια γαλήνια απόδραση από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Σε αντίθεση με τη γειτονική Μύκονο, γνωστή για τις πολυσύχναστες παραλίες και τη νυχτερινή της ζωή, η Τήνος αποτελεί μια ήρεμη εναλλακτική λύση, όπου ο χρόνος επιβραδύνεται, επιτρέποντας στους επισκέπτες να βυθιστούν στη φυσική ομορφιά του νησιού και στον χαλαρό τρόπο ζωής.

Ο Μάιος στην Τήνο είναι μια περίοδος υπέροχης γαλήνης, που διακόπτεται μόνο από το μελωδικό σφύριγμα των μελισσοφάγων, μια έντονη αντίθεση με την έντονη ατμόσφαιρα του καλοκαιριού. Αυτή την εποχή το νησί αποκαλύπτει την πραγματική του γοητεία, προσκαλώντας όσους αναζητούν την ηρεμία και τη φυσική ομορφιά να εξερευνήσουν τους θησαυρούς του.

Η ηρεμία της Τήνου επεκτείνεται πέρα από το σπίτι που μέναμε με αρχαία μονοπάτια να διατρέχουν το νησί, συνδέοντας γραφικά χωριά όπως το Κάτω Κλείσμα, που είναι πολύβουο το καλοκαίρι αλλά γαλήνιο τον Μάιο. Αυτά τα μονοπάτια οδηγούν τους τυχοδιώκτες μέσα από ένα ποικίλο μωσαϊκό τοπίων, από σοκάκια γεμάτα βατράχια, σε χωράφια που περιβάλλουν μπαμπού και στην παρθένα αμμουδιά της παραλίας Κολυμπήθρα, που υποστηρίζεται από εντυπωσιακούς γαλάζιους βράχους.

Το φαγητό στην Τήνο προσφέρει ένα γαστρονομικό ταξίδι που συμπληρώνει τη φυσική γοητεία της. Η Αετοφωλιά, ένα χωριό σκαρφαλωμένο σαν αετοφωλιά, φιλοξενεί ταβέρνες που σερβίρουν πιάτα που ξεχειλίζουν από τοπικές γεύσεις και φρεσκάδα, από μανιτάρια με σκόρδο μέχρι μπιφτέκια με μέντα, με αποκορύφωμα μια γλυκιά φέτα χαλβά, μια χειρονομία φιλοξενίας.

Πέρα από τις γαστρονομικές απολαύσεις, η Τήνος είναι γεμάτη ιστορία και πολιτισμό. Το νησί φημίζεται για τη θαυματουργή εκκλησία της, τόπο προσκυνήματος με βαθιά πνευματική σημασία, και τα γραφικά χωριά της που βρίσκονται διάσπαρτα στο τοπίο, απομεινάρια της βενετσιάνικης επιρροής, με τα περίτεχνα καμπαναριά και τους μπλε τρούλους των εκκλησιών τους.

Η Τήνος ενσαρκώνει την ουσία των Κυκλάδων, προσφέροντας ένα μείγμα φυσικής ομορφιάς, ιστορικού πλούτου και γαστρονομικής αριστείας. Τα χωριά της, ένας λαβύρινθος ομορφιάς αδιαπέραστος από τις σύγχρονες ενοχλήσεις των αυτοκινήτων, κοσμούνται από τοίχους με λευκό σοβά, μαρμάρινες καμάρες και ζωηρά φυτά σε γλάστρες, παρουσιάζοντας ένα γραφικό σκηνικό σε κάθε στροφή. Είναι ένας φάρος ηρεμίας και ομορφιάς, ένα κρυμμένο στολίδι των Κυκλάδων που περιμένει να ανακαλυφθεί. Προσφέρει ένα καταφύγιο για όσους επιθυμούν να επανασυνδεθούν με τη φύση, να εντρυφήσουν στις πλούσιες πολιτιστικές παραδόσεις και να απολαύσουν τις απλούστερες απολαύσεις της ζωής, μακριά από τη φασαρία", αναφέρει ο Guardian. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας