Οι συμβουλές της Ελένης Νικολούλια για κάθε σου ταξίδι

Κάθε μήνα ένας καλεσμένος αποκαλύπτει τις ταξιδιωτικές γνώσεις του.

Η Ελένη Νικολούλια είναι δημοσιογράφος ποτών και partner στο Difford’s Guide. Όταν δεν γράφει και δεν δοκιμάζει γεύσεις και αρώματα, ταξιδεύει.

>Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό ακούγοντας τη λέξη "Αθήνα" είναι το κέντρο της. Εκεί όπου αρχίζουν και τελειώνουν όλα.

>Δε θα βαρεθώ ποτέ να επιστρέφω στο Παρίσι. Γιατί εκεί μπορείς να τρως, χωρίς τύψεις, το πιο νόστιμο κρουασάν του κόσμου, εκεί το ψωμί αποκτά νόημα. Εκεί κάθε βιτρίνα έχει κάτι να σου πει, άσχετα με το αν σε ενδιαφέρει το περιεχόμενό της ή όχι. Εκεί το καυσαέριο δε μυρίζει καυσαέριο, το ποτάμι δε μυρίζει ποτάμι και το γλυκό Ispahan του Pierre Hermé δε θα το ξεχάσεις ποτέ.

>Από τα εντός Ελλάδας ταξίδια μου δε λείπει ποτέ η μηχανή του εσπρέσο. Από τα εκτός λείπει η ανάμνηση της μηχανής του εσπρέσο που δεν μπορώ να πάρω μαζί μου.

>Πήγα στην Καμπότζη μόλις για δύο μέρες γιατί το αγόρι μου μού έστειλε "Μου λείπεις". Πέντε χρόνια μετά, παραμένει το αγόρι μου.

>Αν μπορούσα να ζήσω σε τρία σπίτια, θα ήθελα ένα στη Νέα Υόρκη γιατί εκεί ζει η μητέρα μου, ένα στο Παρίσι γιατί εκεί όλα είναι πιο νόστιμα κι ένα στην Τζαμάικα γιατί τέτοιο ρούμι δεν υπάρχει πουθενά.

Οι συμβουλές της Ελένης Νικολούλια για κάθε σου ταξίδι
Στη Νέα Υόρκη.

>Το χειρότερο αεροδρόμιο στο οποίο έχω προσγειωθεί ποτέ είναι αυτό της Σκιάθου γιατί νομίζεις ότι θα προσγειωθείς πάνω στα αυτοκίνητα ή μέσα στη θάλασσα.

>Ο ιδανικός ταξιδιωτικός σύντροφος πρέπει να είναι ξύπνιος την ώρα του brunch και να απολαμβάνει το φαγητό και το ποτό περισσότερο από το sightseeing.

ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑ
Απόσταξη κονιάκ.

>Οι αγαπημένες μου παραλίες βρίσκονται στην ανατολική Καραϊβική γύρω από τη Σουφριέρ στη Σάντα Λουτσία. Άσπρη άμμος, φοίνικες με ρίζες στα νερά, πιτσιρίκια που σου ανοίγουν καρύδες για να δροσιστείς.

>Το τελευταίο φανταστικό εστιατόριο στο οποίο έφαγα είναι το τριών αστεριών Michelin Azurmendi έξω το Μπιλμπάο. Δε θα ξεχάσω ποτέ το πιάτο με το κουνουπίδι σε διάφορες υφές και το μανιτάρι με μαύρο σκόρδο.

>Το ιδανικό μπαρ πρέπει να έχει κεφάτη ατμόσφαιρα, προσεγμένο σέρβις, χαμογελαστό προσωπικό, χαρούμενη μουσική και καλοφτιαγμένα ποτά. Να ξέρει τι σερβίρει και γιατί, να έχει χαρακτήρα, να κάνει τον κάθε πελάτη να αισθάνεται μοναδικός, και όλα αυτά να μπορούν να επαναλαμβάνονται 365 μέρες το χρόνο. Το μαγικό είναι πως όλα τα παραπάνω ως "πακέτο" τα συναντά κανείς κυρίως στην Ελλάδα.

ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑ
Στην Κολυμπήθρα της Τήνου.

>Θα ήθελα να απομονωθώ στη Μαρτινίκα. Αν έβαζα τίτλο σε περιοδικό γι’ αυτό το νησί, θα ήταν κάτι του στυλ "Το Παρίσι πήγε διακοπές", με υπότιτλο "Και έπινε ρούμια μέχρι το πρωί".

ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑ
Στο αεροδρόμιο της Μαρτινίκα.

>Η αγαπημένη μου ταξιδιωτική ρουτίνα περιλαμβάνει κρουασάν, χώρους σύγχρονης τέχνης, φαγητό που θα θυμάμαι για καιρό, μπαρ που δε θα ξεχάσω ποτέ. Στο repeat.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πρώτη ματιά στο Football Manager 26-τι έχει αλλάξει

Η νέα έκδοση φέρνει μαζί της αλλαγές που θα συζητηθούν: από το ανανεωμένο τεχνικό υπόβαθρο και την εμπειρία στο γήπεδο μέχρι τις πολυαναμενόμενες άδειες.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Γιατί το να κάνεις μεγαλύτερα διαλείμματα ανάμεσα στα σετ σε κάνει φέτες

Ανακάλυψε πόσο επηρεάζει η διάρκεια της ξεκούρασης ανάμεσα στα σετ την πρόοδο στη μυϊκή ενδυνάμωση και τι προτείνουν οι ειδικοί για καλύτερα αποτελέσματα.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

H Range Rover 'ανεβαίνει' στον Πύργο Πειραιά

Ένα από τα κορυφαία luxury brands παγκοσμίως δημιουργεί" τον απόλυτο αστικό ψηφιακό καμβά.

Χαμός στα social media με το χάπι που πήρε ο Donald Trump δημοσίως-τι συμβαίνει με την υγεία του;

Μια φωτογραφία του Donald Trump με ένα μπλε χάπι ανάμεσα στα δόντια στον τελικό του US Open προκάλεσε καταιγίδα σχολίων στα social media και νέες θεωρίες για την υγεία του.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να πιεις καφέ; Η απάντηση θα σε εκπλήξει

Ο καφές είναι καθημερινή συνήθεια για εκατομμύρια ανθρώπους και το πρώτο πράγμα που κάνουν στη μέρα. Νέα μελέτη αποκαλύπτει γιατί η κατανάλωση το πρωί μπορεί να προσφέρει περισσότερα οφέλη στην υγεία.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Τι λέει η ψυχολογία για όσους δεν γράφουν ποτέ στις ομαδικές συνομιλίες

Στα ομαδικά chat υπάρχουν πάντα μέλη που δεν μιλούν ποτέ. Δεν είναι αδιαφορία, ούτε απόρριψη. Δες τι λέει η ψυχολογία για τους "σιωπηλούς παρατηρητές" και τον ρόλο του FOMO.

Γραφει Νικη Κοντομηνα