Οι συμβουλές της Ελένης Νικολούλια για κάθε σου ταξίδι

Κάθε μήνα ένας καλεσμένος αποκαλύπτει τις ταξιδιωτικές γνώσεις του.

Γράφει: Θοδωρής Κανελλόπουλος 23 Ιουλίου 2018

Η Ελένη Νικολούλια είναι δημοσιογράφος ποτών και partner στο Difford’s Guide. Όταν δεν γράφει και δεν δοκιμάζει γεύσεις και αρώματα, ταξιδεύει.

>Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό ακούγοντας τη λέξη "Αθήνα" είναι το κέντρο της. Εκεί όπου αρχίζουν και τελειώνουν όλα.

>Δε θα βαρεθώ ποτέ να επιστρέφω στο Παρίσι. Γιατί εκεί μπορείς να τρως, χωρίς τύψεις, το πιο νόστιμο κρουασάν του κόσμου, εκεί το ψωμί αποκτά νόημα. Εκεί κάθε βιτρίνα έχει κάτι να σου πει, άσχετα με το αν σε ενδιαφέρει το περιεχόμενό της ή όχι. Εκεί το καυσαέριο δε μυρίζει καυσαέριο, το ποτάμι δε μυρίζει ποτάμι και το γλυκό Ispahan του Pierre Hermé δε θα το ξεχάσεις ποτέ.

>Από τα εντός Ελλάδας ταξίδια μου δε λείπει ποτέ η μηχανή του εσπρέσο. Από τα εκτός λείπει η ανάμνηση της μηχανής του εσπρέσο που δεν μπορώ να πάρω μαζί μου.

>Πήγα στην Καμπότζη μόλις για δύο μέρες γιατί το αγόρι μου μού έστειλε "Μου λείπεις". Πέντε χρόνια μετά, παραμένει το αγόρι μου.

>Αν μπορούσα να ζήσω σε τρία σπίτια, θα ήθελα ένα στη Νέα Υόρκη γιατί εκεί ζει η μητέρα μου, ένα στο Παρίσι γιατί εκεί όλα είναι πιο νόστιμα κι ένα στην Τζαμάικα γιατί τέτοιο ρούμι δεν υπάρχει πουθενά.

Οι συμβουλές της Ελένης Νικολούλια για κάθε σου ταξίδι
Στη Νέα Υόρκη.

>Το χειρότερο αεροδρόμιο στο οποίο έχω προσγειωθεί ποτέ είναι αυτό της Σκιάθου γιατί νομίζεις ότι θα προσγειωθείς πάνω στα αυτοκίνητα ή μέσα στη θάλασσα.

>Ο ιδανικός ταξιδιωτικός σύντροφος πρέπει να είναι ξύπνιος την ώρα του brunch και να απολαμβάνει το φαγητό και το ποτό περισσότερο από το sightseeing.

ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑ
Απόσταξη κονιάκ.

>Οι αγαπημένες μου παραλίες βρίσκονται στην ανατολική Καραϊβική γύρω από τη Σουφριέρ στη Σάντα Λουτσία. Άσπρη άμμος, φοίνικες με ρίζες στα νερά, πιτσιρίκια που σου ανοίγουν καρύδες για να δροσιστείς.

>Το τελευταίο φανταστικό εστιατόριο στο οποίο έφαγα είναι το τριών αστεριών Michelin Azurmendi έξω το Μπιλμπάο. Δε θα ξεχάσω ποτέ το πιάτο με το κουνουπίδι σε διάφορες υφές και το μανιτάρι με μαύρο σκόρδο.

>Το ιδανικό μπαρ πρέπει να έχει κεφάτη ατμόσφαιρα, προσεγμένο σέρβις, χαμογελαστό προσωπικό, χαρούμενη μουσική και καλοφτιαγμένα ποτά. Να ξέρει τι σερβίρει και γιατί, να έχει χαρακτήρα, να κάνει τον κάθε πελάτη να αισθάνεται μοναδικός, και όλα αυτά να μπορούν να επαναλαμβάνονται 365 μέρες το χρόνο. Το μαγικό είναι πως όλα τα παραπάνω ως "πακέτο" τα συναντά κανείς κυρίως στην Ελλάδα.

ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑ
Στην Κολυμπήθρα της Τήνου.

>Θα ήθελα να απομονωθώ στη Μαρτινίκα. Αν έβαζα τίτλο σε περιοδικό γι’ αυτό το νησί, θα ήταν κάτι του στυλ "Το Παρίσι πήγε διακοπές", με υπότιτλο "Και έπινε ρούμια μέχρι το πρωί".

ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑ
Στο αεροδρόμιο της Μαρτινίκα.

>Η αγαπημένη μου ταξιδιωτική ρουτίνα περιλαμβάνει κρουασάν, χώρους σύγχρονης τέχνης, φαγητό που θα θυμάμαι για καιρό, μπαρ που δε θα ξεχάσω ποτέ. Στο repeat.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Σχέσεις & Sex

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι διακοπές στη Νεάπολη Λακωνίας θα σου μείνουν αξέχαστες

Στο Neapoli Villas θα αφεθείς σε μια αυθεντική αίσθηση φιλοξενίας, μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

Με 213$ μπορείς να διασχίσεις με τρένο τα πιο ωραία μέρη της Αμερικής

Δεν χρειάζεται να χαλάσεις μια περιουσία για να δεις μέρη που μέχρι τώρα έβλεπες μόνο στο Google.