Επιλέγοντας σωστό ξενοδοχείο όταν οι κριτικές είναι ανάμεικτες

Υπάρχει τρόπος για να προσανατολιστείς.

Βρίσκεσαι σε αγωνιώδη αναζήτηση δωματίου για τις διακοπές και είσαι σίγουρος ότι βρήκες το σωστό: χρήστης σε ταξιδιωτική πλατφόρμα εκθειάζει την καθαριότητα, την προθυμία του προσωπικού αλλά και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι μιλούν άπταιστα αγγλικά -κάτι που δεν συνηθίζεται στην Ιταλία. Όλα θα ήταν πιο εύκολα, αν ο επόμενος χρήστης δεν έκανε λόγο για βρωμιά, αγενείς υπαλλήλους και μηδενική συνεννόηση στην αγγλική γλώσσα. Για το ίδιο πάντα ξενοδοχείο.

Το Lonely Planet δημοσίευσε έναν συνοπτικό οδηγό για την επιλογή σωστού ξενοδοχείου

Όλοι μάλλον έχουμε βρεθεί σε αυτήν τη θέση.  Υπάρχει τρόπος όμως να προσανατολιστείς. Ή τουλάχιστον να βοηθηθείς προς αυτήν την κατεύθυνση. Το έγκριτο Lonely Planet δημοσίευσε έναν συνοπτικό οδηγό για την επιλογή σωστού ξενοδοχείου που τον υπογράφει ο δημοσιογράφος ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, John Walton.

Τι προτείνει ακριβώς; Λίγο ως πολύ σου λύνει τα χέρια σε τρία απλά βήματα: καταρχάς είναι πολύ βασικό να εξακριβωθεί η εγκυρότητα του κάθε χρήστη. Δυστυχώς υπάρχουν πια πολλές generic κριτικές προερχόμενες από πληρωμένους λογαριασμούς (μιλώντας για επιθετικό marketing). Αντίστοιχα, βέβαια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκουν χαρά να "θάβουν" ένα ξενοδοχείο μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν έναν μικρό ιντερνετικό πανικό. Δεν είναι πάντα εύκολο να διακρίνει κανείς τους μεν από τους δε και, τελικά, να διαβάσει τις αυθεντικές κριτικές. Με λίγο περισσότερο διάβασμα όμως το τοπίο γίνεται πιο ξεκάθαρο και μπορείς να αποκτήσεις εμπειρία για το πως να μη δίνεις σημασία σε bots και trolls.

Επιλέγοντας σωστό ξενοδοχείο όταν οι κριτικές είναι ανάμεικτες

Σε δεύτερη φάση τώρα, καλό είναι να μην εμπιστεύεσαι μονάχα ένα ταξιδιωτικό site με reviews αλλά περισσότερα από τρία. Μάλιστα, η χρήση λέξεων-κλειδιών που σε ενδιαφέρουν (breakfast, cleaning, service) μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια. Σε κάθε περίπτωση πάντως, έτσι θα αποκτήσεις καλύτερη γενική εικόνα.

Τέλος, στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο που ζούμε μπορείς να τσεκάρεις το ξενοδοχείο της αρεσκείας σου μέσω του Google Maps. Να δεις πώς μοιάζει από κοντά κι αν η τοποθεσία που περιγράφεται ως "μαγική" ανταποκρίνεται στον χαρακτηρισμό. Άλλωστε καμιά φορά μία εικόνα είναι πολύ πιο χρήσιμη από χιλιάδες κριτικές.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.