Οι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2019

Από άγνωστες εξωτικές χώρες μέχρι κοντινές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Μήπως ψάχνεις το επόμενο ταξίδι σου; Αν δεν θέλεις να πας ξανά στην Ιταλία ή την Αγγλία, ο πλανήτης προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για μεγάλες περιπέτειες. Τι να διαλέξεις όμως; Το έγκριτο Lonely Planet έδωσε τις προτάσεις του για τον επόμενο χρόνο: από εξωτικά άγνωστα νησιά και μικροσκοπικές κουκκίδες στην Κεντρική Αμερική μέχρι πασίγνωστους ευρωπαϊκούς προορισμούς, αυτές είναι οι κορυφαίες χώρες που μπορείς να επισκεφτείς μέσα στο 2019.

Σρι Λάνκα | Νότια Ασία

Οι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2019

Ένα νησί γεμάτο διαφορετικές παραδόσεις, διαφορετικές κουλτούρες και φυλές, γεμάτο από αγέραστους ναούς κι εκπληκτική φύση. Οι αμέτρητες απάτητες παραλίες, τα ξεχασμένα από τον χρόνο χωριουδάκια, τα αυθεντικά ησυχαστήρια γιόγκα, οι φυτείες τσαγιού, οι ορεινές διαδρομές των τρένων σε συνδυασμό με σπάνιες τουριστικές δραστηριότητες (surfing, γνωριμία με φάλαινες, σαφάρι στη ζούγκλα) προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη.

Γερμανία | Ευρώπη

Γερμανία

Σε αντίθεση με ό,τι θέλουμε να πιστεύουμε η μεγαλύτερη χώρα της ΕΕ είναι πολύ περισσότερα πράγματα από μπύρες στο Oktoberfest. Μάλιστα το 2019 είναι η ιδανική χρονιά για να την επισκεφτείς. Η χώρα γιορτάζει τα 100 χρόνια του κινήματος Bauhaus και τα 30 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, κάτι που σημαίνει ότι οι εκθέσεις και τα events θα έχουν την τιμητική τους.

Ζιμπάμπουε | Αφρική

Ζιμπάμπουε

Πολλές φορές συνώνυμη της κρατικής κακοδιαχείρισης, η χώρα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της παρά τις δυσκολίες. Ο τουρισμός εκλαμβάνεται από τους ντόπιους ως σημάδι για ένα καλύτερο μέλλον. Τι έχεις να κερδίσεις; Σαφάρι άγριων ζώων, μαγικά αφρικανικά τοπία και τους διάσημους καταρράκτες της Βικτωρίας· το αξιοθέατο που έκανε τον πρώτο Ευρωπαίο εξερευνητή της περιοχής, David Livingston, να χάσει το μυαλό του το 1855.

Παναμάς | Κεντρική Αμερική

Παναμάς

Σταθερά μία από τις πιο χαρούμενες χώρες της Γης στις αντίστοιχες έρευνες, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να διαλέξει ανάμεσα σε τελείως διαφορετικά πράγματα: πανέμορφες παραλίες λευκής άμμου κι ομιχλώδη βουνά, φιλήσυχα χωριά και την υπερσύγχρονη -και πολύ ζωντανή- πόλη του Παναμά, μοναδική φύση και τη διάσημη διώρυγα, ένα τεράστιο έργο κατασκευασμένο από ανθρώπινα χέρια, το οποίο ενώνει τους δύο ωκεανούς.

Ιορδανία | Μέση Ανατολή

Ιορδανία

Αλλάζοντας τελείως διάθεση, αντί για καταπράσινες ζούγκλες, στην Ιορδανία μπορεί κανείς να χαθεί στη μαγεία της ερήμου. Η ρωμαϊκή Δεκάπολις, το μονοπάτι που ακολούθησε ο Μωυσής για το Όρος Νεβώ και, κυρίως, η πόλη της Πέτρας -ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς- θα αποζημιώσουν όποιον αναζητά άρωμα Αρχαίας Ανατολής. Στα θετικά το γεγονός ότι η επικινδυνότητα για τρομοκρατικά χτυπήματα είναι μικρότερη εδώ από ότι αλλού στην περιοχή.

Κιργιστάν | Κεντρική Ασία

Κιργιστάν

Στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία της Κιργιζίας οι συνθήκες διαβίωσης είναι ακόμα πρωτόγονες, κάτι που ισχύει και για τις τουριστικές παροχές. Η ανάδειξη της χώρας όμως, το 2015, ως το πιο άγνωστου ταξιδιωτικού προορισμού της Γης από τους New York Times της έχουν χαρίσει αίγλη. Αν ψάχνεις μία πραγματική περιπέτεια που θα σε βάλει σε χρονομηχανή, αν θες να νιώσεις λίγο σαν τους νομάδες άλλων αιώνων, οι απέραντες στέπες, τα άγρια άλογα κι οι φιλικοί ντόπιοι θα σου δώσουν αυτό που ζητάς.

Ινδονησία | Νοτιοανατολική Ασία και Ωκεανία

Ινδονησία

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά 14 χιλιάδες νησιά αποτελούν αυτό το απίστευτο χαρμάνι πολιτισμών, παραδόσεων κι εικόνων: άγριες φυλές Παπούα, οικολογικά καταφύγια στη Σουμάτρα, εξωτικοί καταρράκτες στο Μπαλί, ουρακοτάγκοι στα τροπικά δάση κι αρχαίοι σκαλιστοί ναοί στην Ιάβα.

Λευκορωσία | Ανατολική Ευρώπη

Λευκορωσία

Μέχρι πολύ πρόσφατα η τελευταία δικτατορία της Ευρώπης ήταν ένας σχεδόν απαγορευμένος προορισμός. Σήμερα όμως το ταξίδι έχει γίνει πιο εύκολο, η απομόνωση δεκαετιών χαρίζει ένα ιδιαίτερο χρώμα, το οποίο συνοδεύεται από την πιο φτηνή μπύρα της Ευρώπης, τη βαριά ρωσική αρχιτεκτονική και τους απρόσμενα φιλικούς και κεφάτους Λευκορώσους.

Σάο Τομέ και Πρίνσιπε | Δυτική Αφρική

Σάο Τόμε και Πρίνσιπε

Παντελώς άγνωστη στους περισσότερους, αυτά τα δύο μικρά νησιά αποτελούν τη δεύτερη μικρότερη Αφρικανική χώρα. Ό,τι της λείπει όμως σε μέγεθος το αναπληρώνει σε φιλοξενία. Ιδιαίτερα το Πρίνσιπε, με τους μόλις εφτά χιλιάδες κατοίκους, είναι ίσως το πιο καλά κρυμμένο μυστικό των έμπειρων ταξιδιωτών - κι ένα μέρος που προστατεύεται για τη φυσική του ομορφιά από την Unesco.

Μπελίζ | Κεντρική Αμερική

Μπελίζ

Άλλη μία άγνωστη χώρα, με έκταση περίπου όση η Πελοπόννησος, που αποτελεί το πιο πρόσφατο ταξιδιωτικό trend. Η "Μπλε Τρύπα" το πιο διάσημο αξιοθέατο του Μπελίζ έχει να προσφέρει τρομερές ευκαιρίες για οικο-τουρισμό σε απομονωμένα τοπία που ακόμα δεν έχει επισκεφτεί πόδι τουρίστα. Ενώ μπορείς πάντα να περάσεις ένα βράδυ σε μία καλύβα στο τροπικό δάσος, υπό τους ήχους των τζάγκουαρ και των μαϊμούδων.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου