Στην Αμερική μπορείς να νοικιάσεις ένα ολόκληρο βουνό για να κάνεις σκι

Το τελευταίο trend του χειμερινού τουρισμού κοστίζει ένα βουνό λεφτά.

Αν δεν είσαι ένας από αυτούς, σίγουρα τους έχεις συναντήσει σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο: οι ερασιτέχνες σκιέρ που φεύγουν πρώτοι από το μπαρ για να μπορέσουν να ξυπνήσουν πριν καν χαράξει, έτσι ώστε να είναι οι πρώτοι που θα αφήσουν τα σημάδια τους στο απάτητο χιόνι. Γιατί όμως να κάνεις κάτι τέτοιο αν έχεις νοικιάσει ένα ολόκληρο βουνό για εσένα και την παρέα σου;

Σίγουρα δεν είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα στον πλανήτη, όπως όμως μας πληροφορεί το Bloomberg είναι το νέο trend για τους υπερβολικά πλούσιους των Ηνωμένων Πολιτειών. Για παράδειγμα, στο νοτιοανατολικό Κολοράντο, στα βουνά Σίλβερτον, υπάρχει μία ιδιωτική πίστα εφτά χιλιομέτρων που μπορείς να την πεις και τον παράδεισο του σκιέρ που αναζητά φρέσκο χιόνι.

Στην Αμερική μπορείς να νοικιάσεις ένα ολόκληρο βουνό για να κάνεις σκι

Ας μην κρυβόμαστε, ακόμα και στα πιο ακριβά χειμερινά θέρετρα (το Άσπεν, το Σεντ Μόριτς) δεν μπορείς να κάνεις σκι σε απάτητο χιόνι μετά το μεσημεριανό φαγητό. Μία δυνατότητα που όμως παρέχεται στα βουνά του Σίλβερτον. Καθημερινά μία ομάδα επίλεκτων επισκεπτών, η οποία αριθμεί 80 μέλη για 179 δολάρια το άτομο, πηδά από το ελικόπτερο κατευθείαν στην πίστα. Πόσο όμως κοστίζει να έχεις όλο το βουνό για σένα και τους φίλους σου; Το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό ανέρχεται στα 14 χιλιάδες δολάρια.

Όμως δεν είναι μόνο το νοτιοανατολικό Κολοράντο ένας ιδανικός τόπος για πάρα πολύ πλούσιους. Στο Hermitage Club του Βερμόντ, αρκούν 60 χιλιάδες δολάρια, για να νοικιάσεις μία πίστα ενώ μπορείς να φιλοξενήσεις μέχρι και 99 φίλους σου. Φυσικά, εκτός από τα χρήματα, υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής για αυτά resort που οποία λειτουργούν αυστηρά με  κάρτες μελών.

Μάλιστα ένα από τα τελευταία που άνοιξε τις πόρτες του, το Colorado's Cimarron Mountain Club αριθμεί μόλις 15 μέλη , τα οποία δίνουν μία ετήσια συνδρομή της τάξης των 50 χιλιάδων δολαρίων. Όνειρα χειμερινής νυκτός; Ίσως, οι αηδιαστικά πλούσιοι των Η.Π.Α όμως τα κάνουν πραγματικότητα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου