Οι συμβουλές της Χριστίνας Πολίτη για κάθε σου ταξίδι

Η δημοσιογράφος μας αποκαλύπτει τις ταξιδιωτικές γνώσεις της.

Όταν ακούω τη λέξη "Αθήνα", σκέφτομαι την Ακρόπολη, τον μπλε ουρανό και τα γκρι patchworks των πεζοδρομίων της.

Δε θα βαρεθώ ποτέ να επιστρέφω στο Λονδίνο γιατί ανανεώνεται συνεχώς και γίνεται καλύτερο στα πάντα. Δεν υπάρχει γειτονιά, δρόμος, θέατρο, πάρκο που να μην έχει αναβαθμιστεί. Χωρίς να χάνει την ατμόσφαιρα και την ταυτότητά του. Είναι μια μητρόπολη με αίσθηση κωμόπολης. Πρώτο στα πάντα και φυσικά στο θέατρο, που λατρεύω!

Οι συμβουλές της Χριστίνας Πολίτη για κάθε σου ταξίδι
Λονδίνο

Όταν ταξιδεύω, από την τσάντα μου δε λείπουν ποτέ το κινητό, οι φορτιστές, η βούρτσα για τα μαλλιά, ένα άρωμα, κολλύριο για τα μάτια, κρέμα για το πρόσωπο και τα χέρια και το κραγιόν μου.

Το 2003 πήγα στην Κούβα για ένα γάμο. Υποτίθεται ότι θα μέναμε τρεις μέρες. Τελικά έκατσα δύο εβδομάδες με τον κουμπάρο μου καταλήγοντας στο σπίτι του πρέσβη, που μας έλεγε ιστορίες και βιώναμε καταστάσεις λες και είχαμε μπει σε χρονομηχανή.

Αν μπορούσα να ζήσω σε τρία σπίτια στον κόσμο, θα διάλεγα ένα στο Λονδίνο, ένα στο Μπουένος Άιρες κι ένα στη Στοκχόλμη.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
Στοκχόλμη

Ο ιδανικός ταξιδιωτικός σύντροφος δεν πρέπει να κουβαλά πολλά πράγματα. Πρέπει να είναι οργανωτικός, στην ώρα του και να μη φοβάται να δοκιμάζει περίεργες γεύσεις και φυσικά τα αεροπλάνα.

Έχω αλλάξει πάρα πολλές φορές γνώμη για την αγαπημένη μου παραλία. Σίγουρα είναι στη Μύκονο πάντως, ανάλογα με τον αέρα. Μάλλον η Ελιά του 1983.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
Μύκονος

Αν ήταν να απομονωθώ κάπου, θα έλεγα στη Μεγάλη Βρετανία βέβαια. Έχει τα πάντα. Αν δεν πιάνεται ως απάντηση, στην Κρήτη. Έχει κι αυτή τα πάντα, τους ωραιότερους ανθρώπους, το καλύτερο φαγητό και όλα τα τοπία του πλανήτη.

Πριν από λίγο καιρό έφαγα στο Tickets στη Βαρκελώνη. Το εστιατόριο του αδερφού του Ferran Adrià είναι ένα απλό γωνιακό τάπας restaurant, που αρχικά δε σου γεμίζει το μάτι και μετά βιώνεις την πραγματική αποκάλυψη. Κάθε γεύση και μια έκρηξη χαράς στο γευστικό σου λάμδα. Τρομεροί συνδυασμοί, κρασιά, τα πάντα. Μικρά πιάτα σαν έργα τέχνης. Έπος!

Τον επόμενο προορισμό τον επιλέγω ενστικτωδώς, ανάλογα με το τι θέλω σε κάθε φάση να ανακαλύψω. Πολλές φορές φεύγω για μια μοναδική ροκ συναυλία. Σίγουρα όχι για να γυρνάω στα μαγαζιά. Απεχθάνομαι τα ψώνια. Τώρα είμαι στη μανία του να καταφέρω να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι στη Νότια Αμερική. Ταξιδεύω για να διευρύνω τους ορίζοντες μου, για να γεμίζω εικόνες, για να παίρνω ανάσες.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
Βιετνάμ

Τα ταξίδια με το αεροπλάνο τα φοβόμουν όταν ήταν τα παιδιά μου πολύ μικρά.

Ταξίδεψα το Μπανγκόκ-Λονδίνο πρώτη θέση με τον δικτάτορα Mugabe, τη γυναίκα του με ένα τρελό πολύχρωμο τουρμπάνι στο κεφάλι και στις υπόλοιπες θέσεις να είναι οι τσάντες τους και όχι επιβάτες.

Το 1987 έκανα το Λονδίνο-Νέα Υόρκη με Concorde. Δίπλα μου καθόταν ο Michael Jordan. Ήταν τόσο τεράστιος, που δε χωρούσαν τα πόδια του στο κάθισμα.

Στα ταξίδια μού αρέσει το περπάτημα. Να φτιάχνω πρόγραμμα στο Google Maps και να ξεποδαριάζομαι. Να στριμώχνω όσο πιο πολλά μπορώ, με ένα ωραίο εστιατόριο μέσα κι ένα θέατρο στο τέλος της ημέρας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
Βερολίνο

 

Info: Η Χριστίνα Πολίτη είναι δημοσιογράφος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης