Οι συμβουλές του Άλεξ Κάβδα για κάθε σου ταξίδι

Ταξιδιωτικά μυστικά για τον επόμενο προορισμό.

Όταν ακούω τη λέξη "Αθήνα", το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η λέξη "σπίτι".

Σαγηνεύομαι πάντα από τα μεγάλα αστικά κέντρα του εξωτερικού και η επιθυμία μου για επιστροφή σε αυτά είναι μόνιμη. Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο, Κοπεγχάγη, Νέα Υόρκη με καλούν ανά πάσα στιγμή.

Οι συμβουλές του Άλεξ Κάβδα για κάθε σου ταξίδι
Παρίσι.

Από τα ταξίδια μου δε λείπει ποτέ ο φορτιστής κινητού για να έχω πάντα πυξίδα και πληροφορίες ανά χείρας, κάποιο σνακ και καραμέλες ή τσίχλες για στιγμές υπογλυκαιμίας, ένα βιβλίο για παρέα στις διαδρομές, γυαλιά ηλίου, ένα φούτερ γιατί ποτέ δεν ξέρεις, σημειωματάριο και στυλό και ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια για να ξεκουράζονται τα πόδια από το πολύ περπάτημα.

Πριν από λίγο καιρό πήγα στο Ελσίνκι. Πίστευα ότι θα βρεθώ σε μια πόλη της Σκανδιναβίας και τελικά ήταν βαλτική σε φιλοσοφία και αίσθηση. Κάθε ταξίδι είναι περίεργο και, αν βρεις πολλά οικεία πράγματα, δεν πολυαξίζει.

ΑΛΕΞ ΚΑΒΔΑΣ
Ελσίνκι.

Έχω επισκεφθεί πολλές φορές στη ζωή μου την Ταϊλάνδη και τη θεωρώ δεύτερο σπίτι μου. Οπότε, αν είχα να διαλέξω τρία σπίτια για να ζήσω στον κόσμο, το ένα θα ήταν σίγουρα εκεί. Το επόμενο θα ήταν στο κέντρο του σύγχρονου κόσμου, στη Νέα Υόρκη, και το τρίτο στο Βερολίνο, όπου σκοπεύω να ζήσω κάποια στιγμή.

ΑΛΕΞ ΚΑΒΔΑΣ
Βερολίνο.

Ο ιδανικός ταξιδιωτικός σύντροφος οφείλει να είναι διαθέσιμος και ορεξάτος για περιπέτεια και χάσιμο, εξερεύνηση και ανακάλυψη. Ακούραστος στο περπάτημα και με λαχτάρα για λίγο παραπάνω, ακόμα κι όταν τα έχουμε κάνει όλα.

Η αγαπημένη μου παραλία ήταν η Φυρή Άμμος στα Κύθηρα, αλλά την επισκέφθηκα αυτό το καλοκαίρι και διαπίστωσα ότι έχει αλλάξει πολύ, αφού έχει γεμίσει ξαπλώστρες, καντίνα κ.λπ. Αγαπώ πολύ και τον Άγιο Σώστη στη Σέριφο. Είμαι όμως σε αναζήτηση νέας αγαπημένης – προτάσεις δεκτές.

Αν και πολύ δύσκολα μπορώ να με φανταστώ απομονωμένο σε κάποιο νησί, αν ήταν να το κάνω, θα επέλεγα τα Κύθηρα και τη Σικελία, γιατί το καθένα με τον τρόπο του προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών και εναλλαγές στον τρόπο ζωής.

Ταξίδευα με το τρένο από τη Θεσσαλονίκη προς το Βελιγράδι και η αμαξοστοιχία σταμάτησε για τέσσερις ώρες μέσα στη νύχτα στη μέση του πουθενά. Τα φώτα μιας πόλης αχνοφαίνονταν κάπου μακριά. Λόγω της στάσης δεν υπήρχε ηλεκτρικό μέσα στο τρένο, με αποτέλεσμα να είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι. Έξω από το τρένο φύλακες έκαναν περιπολίες με σκυλιά. Ήταν μια αρκετά τρομακτική στιγμή που με κράτησε ξάγρυπνο στην κουκέτα. Φτάσαμε στον προορισμό μας μετά από 14 ώρες.

Το πρώτο μου βράδυ στο Αμβούργο έμαθα μέσω Ίντερνετ για ένα πάρτι που θα γινόταν στην πόλη. Ήταν τρεις στάσεις από εκεί που έμενα και αποφάσισα να πάω μόνος γύρω στα μεσάνυχτα. Κατεβαίνοντας από το μετρό, συνειδητοποίησα ότι βρισκόμουν εκτός κέντρου πόλης. Ταξί δεν υπήρχε ούτε για δείγμα, οπότε ξεκίνησα να περπατάω. Περπατούσα 20 λεπτά μέσα σε μια δασική περιοχή στο πλάι ενός εθνικού δρόμου. Έτρεχα, περπατούσα, κοιτούσα τριγύρω μου, έλεγχα το κινητό. Το πάρτι ήταν από τα ωραιότερα που έχω πάει. Μέσα σε ένα ξέφωτο, έμεινα μέχρι το ξημέρωμα να χορεύω κάτω από μια αυτοσχέδια πέργκολα με φωτάκια.

ΑΛΕΞ ΚΑΒΔΑΣ
Αμβούργο.

Ταξιδεύω για να ξεφύγω, για να ανανεωθώ, για να μάθω, για να αφεθώ, για να βρω ακόμα ένα κομμάτι του εαυτού μου.

Ο Άλεξ Κάβδας είναι ένας πολύ ωραίος τύπος που τον βρίσκεις καθημερινά στο lifeofculture.com.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος