Μία βόλτα στα διαμάντια της γαλλικής Ριβιέρας

Νίκαια, Κάννες, Μεντόν, Αντίμπ: Το ταξίδι στην Κυανή Ακτή δεν κοστίζει απαραίτητα μία περιουσία.

Όλα όσα έχεις ακούσει και διαβάσει για την Κυανή Ακτή είναι αλήθεια. Δεν πρόκειται να σου πούμε ψέματα, δεν είναι ένας (καθόλου) φθηνός προορισμός. Τα περισσότερα εστιατόρια είναι πανάκριβα, τα πιο πολλά ξενοδοχεία απαγορευτικά και η είσοδος στις παραλίες κοστίζει αρκετά. Τα παραπάνω δεν θα πρέπει ωστόσο να σε αποθαρρύνουν αν έχεις σχεδιάσει ένα ταξίδι στην μάλλον πιο γοητευτική περιοχή της Γαλλίας, την περίφημη Côte d'Azur.

Κάθε τι στη γαλλική Ριβιέρα έχει τη δική του σημασία (και τιμή ασφαλώς) αλλά αξίζει στο 100%. Πρόκειται για έναν προορισμό που ανέκαθεν συγκινούσε celebrities, καλλιτέχνες, fashionistas και γαλαζοαίματους, οι οποίοι με τη σειρά τους συνέβαλαν ώστε να θεωρείται σήμερα μία από τις πιο glamorous περιοχές ολόκληρης της Ευρώπης. Ακολουθεί μία λίστα με επιλογές που μεγιστοποιούν την απόλαυση της εμπειρίας της Κυανής Ακτής, χωρίς να ματώσει η τσέπη σου.

Bijou Plage και άλλες παραλίες για να ριζώσεις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FredP Cannes (@freeuuud) on

Το μέσο κόστος εισόδου στις παραλίες της Κυανής Ακτής ανέρχεται στα €15, χωρίς να περιλαμβάνεται στην τιμή κάποια έξτρα παροχή. Αυτό δεν ισχύει όμως για το 100% των παραλιών, καθώς σε μερικές από αυτές η πρόσβαση είναι ελεύθερη. Όπως για παράδειγμα στην Bijou Plage των Καννών, που βρίσκεται στη θρυλική Croisette και εκτός από δωρεάν είσοδο, προσφέρει αρκετές ακόμη δραστηριότητες (snorkeling κ.α.), ενώ θεωρείται και ιδανική για οικογένειες. Ανάλογες επιλογές είναι η Pampelonne στο Σεν Τροπέ και η Plage du Salis στην Αντίμπ.

Κρουαζιέρα on a budget

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CannesIsYours (@cannesisyours) on

Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες της γαλλικής Ριβιέρας συνηθίζουν να νοικιάζουν σκάφος ή βάρκα (όσοι δηλαδή δεν έχουν πάει με το δικό τους) και να επιδίδονται σε solo εξορμήσεις κατά μήκος των ακτών ή στα γύρω νησιά. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά κοστοβόρο (οι τιμές για την πιο απλή βάρκα ξεκινούν από €170/ημέρα). Υπάρχει όμως και η εναλλακτική λύση που δεν είναι άλλη από τις ημερήσιες κρουαζιέρες με καραβάκι. Από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι αυτή προς τα Îles de Lérins (τα νησιά στα ανοιχτά των Καννών), που κοστίζει μόλις €11 και σε μεταφέρει στα δύο εξ' αυτών (Ste-Marguerite and St-Honorat) καθώς και σε κάποιες παραλίες.


Value for money φαγητό

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taste buddy in CPH (@myswedehaven) on

Το εστιατόριο Taverne du Safranier, στην Αντίμπ, θεωρείται ένα από τα κορυφαία ολόκληρης της περιοχής στην αναλογία ποιότητα-ποσότητας-τιμής. Μπορεί να μην ξεχωρίζει για τη θέα του ή για τον χώρο του, ωστόσο σερβίρει πραγματικά τίμιο φαγητό, με πιάτα που βασίζονται στην εποχικότητα και σε αυτά πρωταγωνιστούν τα θαλασσινά. Υπάρχουν μενού τριών πιάτων στην τιμή των €24, με τους ειδικούς να προτείνουν το λαβράκι με τις αγκινάρες καθώς και το φημισμένο προφιτερόλ του εστιατορίου. Ακόμη, σε πολλά από τα cafes της Κυανής Ακτής θα βρεις καλές προσφορές για φαγητό ή ποτό (για παράδειγμα, πολλά από αυτά σερβίρουν πλατό αλλαντικών, γλυκό και ένα ποτήρι κρασιού σε τιμές που κυμαίνονται από €15-17).

Στις τοπικές αγορές

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ezmay 🌻 (@ezmaygrace) on

Ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για να ικανοποιήσεις το αίσθημα της πείνας σου στην Κυανή Ακτή, είναι το πικ νικ στην παραλία, με προϊόντα από τις περίφημες τοπικές αγορές, όπως είναι η Marché des Halles στην Μεντόν, κοντά στο μουσείο του Jean Cocteau. Εκεί θα βρεις φρούτα, λαχανικά και τυριά, τα οποία μπορείς να πλαισιώσεις με τα θαυμάσια σκευάσματα των boulangeries (ψωμιά, κρουασάν κ.α.).

Για τις μετακινήσεις, επέλεξε το τρένο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fernando García-Serna Galán (@fernandogdelaserna) on

Η μετάβαση από την μία πόλη στην άλλη είναι σχετικά εύκολη, καθώς όλες έχουν μικρές αποστάσεις μεταξύ τους. Υπάρχει μάλιστα το τουριστικό τρένο που με εισιτήριο των €5 σε πηγαίνει στη Νίκαια, τις Κάννες και την Αντίμπ. Υπάρχει επίσης δρομολόγιο από τις Κάννες στο Μονακό (€9,50).

Προνομιακό sightseeing 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by French Riviera Guide (@frenchrivieraguide) on

Μέχρι το 2015, η είσοδος στα μουσεία και τους υπόλοιπους εκθεσιακούς χώρους της Κυανής Ακτής ήταν εντελώς δωρεάν. Πλέον, χρειάζεται να πληρώσεις εισιτήριο. Η πιο συμφέρουσα λύση ωστόσο είναι η Côte d'Azur Card, για την οποία υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές (Culture και Loisirs): Η πρώτη (τιμή από €25-€40) σου εξασφαλίζει την είσοδο στα μουσεία έναντι μικρότερου αντιτίμου και η δεύτερη (τιμή από €45-€55) σε διάφορα άλλα αξιοθέατα και δραστηριότητες.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.