Οι πρώτες σουίτες με θέα τον κοραλλιογενή ύφαλο είναι γεγονός

Μία πολύ πρωτότυπη ιδέα αρκετά μέτρα κάτω από τη θάλασσα.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 27 Σεπτεμβρίου 2019

Η ωκεανογράφος Sylvia Alice Earle, η γυναίκα που εργάστηκε για να καταγραφούν και οι υδάτινες εκτάσεις εκτός από τους δρόμους και τις λεωφόρους στo Google Maps, έχει περιγράψει τον κοραλλιογενή ύφαλο της Αυστραλίας ως μία ζώνη. Μία συγκλονιστική ζώνη που ευτυχώς παραμένει κατά 50% εν ζωή παρά την υπερεκμετάλλευσή της από τον άνθρωπο. Μία χρυσή ζώνη που κοσμεί τον πλανήτη, γεμάτη από διαμάντια που αξίζουν να προστατευτούν πάση θυσία. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να απολαύσει το θέαμα από τη σουίτα ενός υποβρύχιου ξενοδοχείου.

Η Cruise Whitsundays είναι ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο στην παραλία Έρλι στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Εξειδικευμένο σε πολυτελείς προορισμούς ικανούς να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες, αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Τα νησιά Whitsundays, τα οποία είχαν χτυπηθεί από τον κυκλώνα Debbie το 2017, ήταν ιδανικός προορισμός για αυτό που είχαν στο μυαλό τους οι υπεύθυνοι. Εκεί εγκατέστησαν μία τεράστια πλωτή πλατφόρμα που ονόμασαν Reefworld, από όπου μπορούν τα πλοιάρια να ξεκινούν το μικρό ταξίδι τους προς ένα από τα πλέον εντυπωσιακά σημεία του πλανήτη. Μάλιστα, πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι σουίτες με την χαρακτηριστική ονομασία Reefsuites για όσους θέλουν να περάσουν ένα βράδυ κάτω από τη θάλασσα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cruise Whitsundays (@cruisewhitsundays) on

Οι υποβρύχιες σουίτες, με δύο μονά ή ένα διπλό κρεβάτι, είναι οι πρώτες που κατασκευάζονται στην Αυστραλία. Είναι μάλλον περιττό να αναφέρουμε ότι το διάφανο γυαλί κυριαρχεί, ακόμα και στους τοίχους και την οροφή, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαύσουν την μαγεία του υφάλου. Πολύχρωμα κοράλλια, τεράστια ψάρια κι ακόμα μεγαλύτερες χελώνες κρατούν συντροφιά στους τυχερούς επισκέπτες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cruise Whitsundays (@cruisewhitsundays) on

Το project κόστισε το αστρονομικό ποσό των 8 εκ. δολαρίων όμως οι υπεύθυνοι δηλώνουν αισιόδοξοι, προσφέροντας τις σουίτες έναντι 511 δολαρίων το βράδυ για μία εμπειρία που περιλαμβάνει ένα ταξίδι από και προς τον κοραλλιογενή ύφαλο καθώς και μαθήματα scuba diving. Μάλιστα, αν κάποιος θέλει κάτι περισσότερο οικονομικό, μπορεί να μείνει σε ένα από τα υπερθαλάσσια δωμάτια της πλωτής πλατφόρμας.

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τυρκουάζ Ακτή, η τουρκική απάντηση στη Γαλλική Ριβιέρα

Το D Maris Bay είναι ένα από τα highlights της πιο προνομιακής περιοχής της Τουρκίας.

10 ξεχωριστοί φθινοπωρινοί προορισμοί σε κάθε γωνιά της Γης

Από τις ΗΠΑ μέχρι την Λομβαρδία και από την Ιαπωνία έως την Αυστραλία, τα μέρη που θα δώσουν το κάτι διαφορετικό στην ταξιδιωτική σου ατζέντα.