Οι συμβουλές της Μαρίας Κοφού για κάθε σου ταξίδι

Ταξιδιωτικά μυστικά για τον επόμενο προορισμό σου από την travel blogger, δημοσιογράφο και experience designer.

Ταξιδεύω για να γνωρίσω νέα μέρη, νέους ανθρώπους, νέες κουλτούρες, να αποκτήσω προσωπική άποψη για μέρη που είχα δει μόνο στο Ίντερνετ και σε φωτογραφίες γνωστών μου. Για να χαθώ, για να ξαναβρώ τον εαυτό μου, για να εκτιμήσω όσα έχω, αλλά και για να πάρω ιδέες για όσα δεν έχω στη χώρα μου και να τα "μεταφέρω" μαζί μου.

Όταν ακούω τη λέξη "Αθήνα", μου έρχεται στο μυαλό το "σπίτι". Το μέρος στο οποίο, όσο μακριά κι αν πηγαίνω, πάντα θα γυρίζω.

Από την τσάντα μου στα ταξίδια δε λείπει ποτέ ένα σημειωματάριο, ο χάρτης της πόλης όπου ταξιδεύω και καρτ ποστάλ από την Ελλάδα για να τις δίνω δώρο στους ανθρώπους που γνωρίζω ταξιδεύοντας.

Οι συμβουλές της Μαρίας Κοφού για κάθε σου ταξίδι
Άλπεις, Ελβετία

Έχω ταξιδέψει μόνη μου με τον Υπερσιβηρικό και τον Υπερμογγολικό σιδηρόδρομο. Σε 17 ημέρες γύρισα τρεις χώρες και, παρόλο που νόμιζα ότι ήταν once in a lifetime experience, επέστρεψα και το έκανα άλλες τρεις φορές οργανώνοντάς το για γκρουπ. Μετά τη διαμονή μου στη μογγολική στέπα γύρισα στην Ελλάδα, παραιτήθηκα από τη δουλειά μου, χώρισα από την τότε σχέση μου και έκανα στην άκρη ό,τι θεωρούσα "τοξικό".

ΜΑΡΙΑ ΚΟΦΟΥ
Μογγολία

Αν μπορούσα να έχω τρία σπίτια σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, θα επέλεγα ένα διαμερισματάκι στη Νέα Υόρκη, ένα αγρόκτημα κοντά στο Μονταλτσίνο στην Τοσκάνη και ένα ξύλινο cottage με δική του σάουνα και πρόσβαση στη λίμνη Σάιμαα λίγο έξω από το Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Ο ιδανικός ταξιδιωτικός σύντροφος πρέπει να είναι ευέλικτος, ανεκτικός, περίεργος, εφευρετικός και easy-going.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΦΟΥ
Πέτρα, Ιορδανία

Η αγαπημένη μου παραλία βρίσκεται στη Μεσσηνία. Είναι η Χελωναριά στους Χράνους. Εγώ τη λέω "Σκαλάκια" γιατί, για να την προσεγγίσεις, πρέπει να κατέβεις περίπου 50 σκαλάκια, που σε οδηγούν σε μια αμμώδη παραλία με πεντακάθαρα μπλε νερά στο Μεσσηνιακό Κόλπο.

Πριν από περίπου πέντε χρόνια βρέθηκα σχεδόν τυχαία, μετά από πρόταση ενός φίλου Παναμέζου, στα νησάκια San Blas στην Καραϊβική. Εκεί έμεινα για λίγες ημέρες στο νησάκι Isla Perro Grande. Το βράδυ δεν είχε ρεύμα ενώ την ημέρα το μόνο που μπορούσες να κάνεις ήταν βουτιές στα νερά της Καραϊβικής, διάβασμα βιβλίων, ύπνος και ψάρεμα με την οικογένεια ντόπιων της φυλής Kuna στους οποίους ανήκε το νησί.

Δε θα βαρεθώ να επιστρέφω στο Μαρακές. Έχω πάει ήδη πέντε φορές και ετοιμάζομαι για την έκτη. Έχει μια μαγεία το χάος του, οι άνθρωποί του, τα παραδοσιακά ριάντ και οι πολύχρωμες αγορές των σουκ.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΦΟΥ
Σαχάρα, Μαρόκο

Ένιωσα ευτυχισμένη στο βουνό Vinicunca στο Περού σε υψόμετρο 5.000 μ., ξεπέρασα τον εαυτό μου και κατάφερα να το ανέβω παρόλο που αισθανόμουν ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω λόγω της έλλειψης οξυγόνου. Επίσης, στη μογγολική στέπα, όπου στη μέση του πουθενά βρήκα τον εαυτό μου και συνειδητοποίησα τι με κάνει πραγματικά ευτυχισμένη και πόσο λίγα πράγματα χρειαζόμαστε για να είμαστε καλά.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΦΟΥ
Μάτσου Πίτσου

Η Μαρία Κοφού είναι travel blogger, δημοσιογράφος και experience designer Μαρία Κόφου αναλαμβάνει την οργάνωση ταξιδιών στο tfortravel.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης