Τα μεσαία κενά καθίσματα εν πτήσει είναι η πρόταση της EasyJet

Η Ryanair όμως, φαίνεται να έχει αντίθετη άποψη.

Γράφει: Esquire Editors 22 Απριλίου 2020

Οι επιβάτες που έχουν συνηθίσει να πετούν σε γεμάτες και χαμηλού κόστους πτήσεις μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεως όταν η EasyJet επιστρέψει στη λειτουργία της μετά την αναστολή των δραστηριοτήτων της εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Johan Lundgren, έχει προτείνει οι μεσαίες θέσεις να παραμείνουν κενές για την προφύλαξη των επιβατών.

Ο Lundgren δήλωσε ότι η χαμηλή ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια μετά την άρση των μέτρων περιορισμού και τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιλογή να μείνουν κενά τα μεσαία καθίσματα.

Ο CEO της Ryanair, Michael O'Leary χαρακτήρισε τα σενάρια για ''αφαίρεση'' μεσαίων καθισμάτων "τρελά" και "αναποτελεσματικά" και προειδοποίησε ότι μια τέτοια ενέργεια θα ήταν μη οικονομικά αποδοτική για τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες.

"Βρισκόμαστε σε διάλογο με τις ρυθμιστικές αρχές που κάθονται στα σπίτια τους και επινοούν περιοριστικά μέτρα όπως η ''αφαίρεση'' των μεσαίων καθισμάτων, κάτι που είναι απλώς ανοησία", δήλωσε ο O’Leary στο Reuters.

Η EasyJet προβλέπει ότι θα εμφανίζει ζημιές της τάξης των 231-256 εκατ. δολ.  (185 με 205 εκατ. λίρες) το πρώτο εξάμηνο έως τις 31 Μαρτίου 2020.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι συγκέντρωσε 1,2 δισ. δολάρια (1 δισ. λίρες) από δάνεια και πιστωτικές γραμμές, και σχεδιάζει να συγκεντρώσει άλλα 685 εκατ. δολάρια (550 εκατ. λίρες) από την πώληση και την εκμίσθωση ορισμένων αεροσκαφών της.

Η κίνηση ήρθε καθώς ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών αντιμετωπίζει μια σημαντική κρίση ρευστότητας, με πολλούς αερομεταφορείς να στρέφονταιστις κυβερνήσεις τους για οικονομική υποστήριξη, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν την ξαφνική πτώση της ζήτησης στα ταξίδια ή την αναγκαστική επιβολή αναστολής πτήσεων.

Ειπώθηκε: "Εκτίμησή μας είναι ότι οι φορτωτικοί παράγοντες δεν θα επανέλθουν σύντομα στα φυσιολογικά τους επίπεδα, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε την δυνατότητα για μια επιλογή μεσαίας θέσης, αλλά πρόκειται για μια αρχική φάση και κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η φάση", είπε ο Lundgren.

Μεγάλος αριθμός: Η εκτίμηση της EasyJet είναι ότι θα χάσει έσοδα 1,5 δισ. δολαρίων από μια τρίμηνη καθήλωση του στόλου της. Η αεροπορική εταιρεία έχει επίσης υπολογίσει ότι μια καθήλωση διάρκειας εννέα μηνών θα κόστιζε 3,74 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά διαθέτει αρκετό απόθεμα σε μετρητά για να αντέξει ακόμη και μια παρατεταμένη αναστολή δρομολογίων.

Η EasyJet γείωσε το στόλο της, αποτελούμενο από περίπου 320 αεροπλάνα, για τουλάχιστον δύο μήνες στις 30 Μαρτίου 2020. Η κίνηση αυτή από την πέμπτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης ήρθε καθώς βυθίστηκε η ζήτηση για ταξίδια και χώρες της Ευρώπης έκλεισαν τα σύνορά τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η αεροπορική βιομηχανία υπήρξε ένας από τους κλάδους που δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα από την πανδημία, ενώ αντίπαλες αεροπορικές εταιρείες χρειάστηκε να ζητήσουν κρατικές ενισχύσεις.

Από: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.