
H επόμενη ημέρα στα ξενοδοχεία
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος μιλά για την τρέχουσα κατάσταση και το άμεσο μέλλον του τουρισμού στην Ελλάδα.

Η πανδημία του COVID-19 έχει αλλάξει τη ζωή όλων και καθώς γίνεται η σταδιακή άρση των μέτρων σε διαφορετικές ταχύτητες σε όλο τον κόσμο, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα για όσα θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι πρότινος. Με το βλέμμα να είναι πλέον στραμμένο στο καλοκαίρι, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που ο τουρισμός είναι η δική της "βαριά βιομηχανία", το ζήτημα της επόμενης μέρας στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι ένα από τα πιο φλέγοντα. Ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, μιλάει στο harpersbazaar.gr για την τρέχουσα κατάσταση και το άμεσο μέλλον του τουρισμού στην Ελλάδα.
Ποια είναι η εικόνα που έχετε για την επόμενη ημέρα στον ξενοδοχειακό κλάδο;
Η επόμενη μέρα είναι μια νέα πραγματικότητα. Γι αυτό και έχει κρίσιμη σημασία το σχέδιο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για τη γέφυρα ασφάλειας που πρέπει να στηθεί ώστε μην παρασυρθεί η οικονομία και η κοινωνία από το τσουνάμι των επιπτώσεων της πανδημίας. Θα είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους, σε όλο τον κόσμο. Στο ερώτημά σας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καθαρή απάντηση καθώς το τοπίο είναι θολό. Ακόμη κι αν ανοίξουν τον Ιούλιο τα ξενοδοχεία, τι θα κάνουν; Θα πουν απλά "ανοίξαμε και σας περιμένουμε..."; Αυτή τη στιγμή οι αεροπορικές εταιρείες δεν πετάνε, τουρίστες δεν υπάρχουν και ούτε υπάρχουν ενδείξεις ότι θα έλθουν, οι κρατήσεις είναι 0, οι tour operators έχουν καταχρηστικές αξιώσεις ενώ κινδυνεύουν με πτώχευση, συνεπώς το μόνο που είναι βέβαιο είναι πως αυτή η σεζόν δεν θα μοιάζει με καμία στην ιστορία όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου τουρισμού.
Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
H σύζυγος του Sylvester Stallone, Jennifer Flavin έχει τη δική της θεωρία για την αύξηση των τρανς παιδιών στο Χόλιγουντ
Σε μία εποχή κατά την οποία αρκετοί διάσημοι όπως οι Charlize Theron, Megan Fox και Elon Musk έχουν παιδιά που αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς, η επιχειρηματίας έδωσε τη δική της ερμηνεία για το εν λόγω φαινόμενο.
Γραφει Νικη ΚοντομηναTo Ninja Gaiden 4 είναι απ' τα κορυφαία action games των τελευταίων ετών [Game Review]
Δοκιμάσαμε το video game Ninja Gaiden 4. Αυτές είναι οι τελικές μας εντυπώσεις.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΈνας μίνι οδηγός βελτίωσης της ζωής μας, σύμφωνα με το Harvard
Δοκιμασμένες συμβουλές ευεξίας και όχι μόνο, από τους ειδικούς των ειδικών.
Γιατί πολλοί άντρες έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν σαπούνι
Από το άρθρο του James Hamblin μέχρι τις δηλώσεις διάσημων όπως ο Jake Gyllenhaal, η τάση κατά του σαπουνιού προκαλεί συζήτηση για τη φροντίδα του δέρματος και τη φυσική ισορροπία του σώματος.
Γραφει Πωλινα ΦραγκουΑπίστευτο: Βρέθηκε πραγματικός τρελός επιστήμονας - Σε ποια χώρα συνελήφθη;
Μια απρόσμενη υπόθεση ξεκίνησε από ένα περιστατικό σε μια αυλή και εξελίσσεται σε δικαστική ιστορία, με επίκεντρο έναν ερασιτέχνη, που πειραματιζόταν με χημικά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςHUAWEI Pura 80 Series: Η τέχνη της φωτογραφίας και του design σε νέα εποχή
Η Huawei φέρνει στην ελληνική αγορά τη νέα, εμβληματική σειρά HUAWEI Pura 80 Series, θέτοντας νέα πρότυπα στην κινητή φωτογραφία και το design.