Το ταξίδι με πλοίο εν μέσω πανδημίας

Μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις και κενές θέσεις.

Γράφει: Esquire Editors 21 Μαΐου 2020

Στη νέα πραγματικότητα θα πρέπει να προσαρμοστούν και όλοι όσοι θα θελήσουν να ταξιδέψουν με πλοίο, ειδικά ενόψει καλοκαιριού. Τα μέτρα ασφαλείας είναι κι εκεί αυστηρά, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού. Αποστάσεις, μάσκα, γάντια και αντισηπτικά, θα πρέπει να μας γίνουν συνήθειο πλέον.

Υπενθυμίζεται πως τα πλοία θα ταξιδεύουν με μέγιστη πληρότητα στο 50% του συνολικού αριθμού επιβατών, όπως ορίζεται στο πιστοποιητικό ασφαλείας του πλοίου, ή στο 55% αν διατίθενται καμπίνες. Πριν από την επιβίβαση στο πλοίο, πραγματοποιείται θερμομέτρηση και ταυτόχρονα οι επιβάτες θα πρέπει να συμπληρώνουν ένα ειδικό ερωτηματολόγιο "κατάστασης υγείας".

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από τους επιβάτες, αλλά και από όλα τα μέλη του πληρώματος.

Επιβάλλεται η απόσταση 1,5 μέτρου κατά την επιβίβαση - αποβίβαση, καθώς και σε όλους τους χώρους του πλοίου, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες. Τα τραπεζάκια είναι σε απόσταση, ενώ στα αεροπορικά καθίσματα κάθεται ένα άτομο κι ένα κάθισμα είναι κενό.

Σημειώνεται πως η χρήση καμπίνας επιτρέπεται μόνο σε ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια συγγένειας α' βαθμού, οπότε μπορούν να είναι έως 4 άτομα, ή ΑμεΑ με τον συνοδό τους.

Από: thetoc.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέοι κανόνες της Ryanair

Πώς διαφοροποιεί τις πτήσεις της η πιο δημοφιλής low cost αεροπορική εταιρεία του κόσμου.

Στη 2η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στις Γαλάζιες Σημαίες 2020

Στην χώρα μας υπάρχει το 13% του συνόλου των βραβευμένων ακτών.