Τα smartphones που σε λίγο καιρό δεν θα υποστηρίζουν το WhatsApp

Η λίστα με τα κινητά τηλέφωνα που θα μείνουν πίσω στην κούρσα των instant messengers.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 23 Ιουνίου 2020

Μέσα σε ένα τοπίο ακραίου ανταγωνισμού, το WhatsApp έχει καταφέρει να είναι απαραίτητο για πάρα πολύ κόσμο εκεί έξω. Παρότι δεν είναι λίγα τα instant messengers που ερίζουν για την πρώτη θέση στις καρδιές των χρηστών, το app με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα παραμένει μία αναγκαία συνθήκη για την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων – η επικοινωνία με φίλους, συναδέλφους και συγγενείς περνά μέσα από αυτό. Φυσικά, όπως κάθε σύγχρονη εφαρμογή οφείλει στον εαυτό της, το WhatsApp φροντίζει να εξελίσσεται συνεχώς.

Έτσι, έστω και αν δεν το παρατηρούμε πάντα, το δημοφιλές instant messenger φροντίζει να μεταμορφώνεται από καιρό εις καιρό, άλλοτε με νέες τεχνικές δυνατότητες, άλλοτε με αυστηρότερες ρυθμίσεις ασφαλείας και άλλοτε με την αύξηση της ταχύτητας στη λήψη αλλά και τη μεταφόρτωση των αρχείων. Αν διαθέτεις ένα smartphone τελευταίας τεχνολογίας, λοιπόν, μπορείς να απολαύσεις όλες αυτές τις νέες δυνατότητες. Τι, όμως, συμβαίνει όταν το κινητό σου τηλέφωνο έχει "γεράσει";

Η λίστα

Τα smartphones που σε λίγο καιρό δεν θα υποστηρίζουν το WhatsApp

Το WhatsApp φροντίζει να ενημερώνει κάθε μήνα τη λίστα με τα smartphones με τα οποία δε θα είναι πια συμβατό. Έτσι, όσο οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν κάποια κινητά τηλέφωνα μένουν πίσω στην κούρσα του δημοφιλούς instant messnger. Πριν μερικές μέρες το WhatsApp έδωσε ξανά στη δημοσιότητα τα ονόματα εκείνων των συσκευών που "κόβονται".


Τι γίνεται με το Android; Λοιπόν, όλα τα smartphones που χρησιμοποιούν αυτό το λειτουργικό σύστημα με εκδόσεις παλαιότερες από 2.3.7. δε θα μπορούν πλέον να το χρησιμοποιούν.


Το app, ιδιοκτησίας πια Facebook όπως ακριβώς και το Instagram, έχει καταργήσει εντελώς από τη λίστα των συμβατών συσκευών, εκείνες με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone, το οποίο πλέον θεωρείται παρωχημένο. Η λίστα, όμως, δεν τελειώνει εδώ: ακόμη και το iPhone 6 και όλα τα μοντέλα smartphone της Apple πριν από τα 6, δε θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση (ή σε ορισμένες περιπτώσεις να κατεβάσουν) την πιο δημοφιλή και διάσημη εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων στον κόσμο.

Τι γίνεται με το Android; Λοιπόν, όλα τα smartphones που χρησιμοποιούν αυτό το λειτουργικό σύστημα με εκδόσεις παλαιότερες από 2.3.7. δε θα μπορούν πλέον να το χρησιμοποιούν. Χωρίς εξαιρέσεις. Σε ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις, εάν η εφαρμογή είναι ήδη εγκατεστημένη, ενδέχεται να συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά χωρίς τη δυνατότητα να την ενημερώσετε και να λειτουργεί σωστά.


φωτογραφία © Getty Images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 ασκήσεις για την παραλία

Πώς θα παραμείνεις fit κάτω από τον ήλιο, δίπλα από το κύμα, πάνω στην καυτή αμμουδιά.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Τι τρώνε οι διατροφολόγοι το καλοκαίρι

Δέκα ειδικοί και τα καλοκαιρινά τρόφιμα που προσθέτουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα την περίοδο αυτή.

Ο σεφ που φτιάχνει μόνος του (και) τα πιάτα

Ο Θεσσαλονικιός Γιώργος Παπαδόπουλος έκανε μαθήματα κεραμικής για να μπορεί να σερβίρει ακριβώς όπως θέλει τις δημιουργίες του.

Windows 10, τέλος εποχής το 2025

Τέλος εποχής για το πασίγνωστο λειτουργικό σύστημα.

Πίνοντας περισσότερο νερό, με 10 απλούς τρόπους

Έξυπνοι και ευφάνταστοι τρόποι για να πίνεις περισσότερο νερό και να το απολαμβάνεις!