Οι κοντινότερες φωτογραφίες του Ήλιου που είδαμε ποτέ

Το Solar Orbiter πλησιάσε στα 47.845.581 μίλια από τον Ήλιο. Δηλαδή πιο κοντά από ποτέ.

Η NASA και η ESA έδωσαν στη δημοσιότητα τις πιο κοντινές φωτογραφίες του Ήλιου που έχουν ληφθεί ποτέ. Οι εικόνες τραβήχτηκαν από το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος Solar Orbiter και πραγματικά εντυπωσιάζουν καθώς σε καμία περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν δεν είχε απεικονιστεί έτσι το λαμπρότερο σώμα του ουρανού. 

Το Solar Orbiter είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης της Αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και πραγματοποίησε την πρώτη κοντινή προσέγγιση στον Ήλιο στα μέσα του περασμένου μήνα. Το "κοντινή" είναι σχετικό, καθώς οι λήψεις έγιναν από απόσταση 47.845.581 μιλίων από τον Ήλιο. Το κοντινό πέρασμα ονομάζεται περιήλιο και ουσιαστικά είναι η πορεία που ακολουθεί το σκάφος μέσα στις τροχιές των δύο πιο κοντινών πλανητών, του Ερμή και της Αφροδίτης. 

"Ο Ήλιος έχει μία σχετικά δροσερή επιφάνεια με θερμοκρασία περίπου 5.500°C σε αυτήν. Περιβάλλεται όμως από μία εξαιρετικά καυτή ατμόσφαιρα που ξεπερνά τους 1.000.000°C. Βασιστήκαμε για την παρατήρηση στη θεωρία του σπουδαίου Αμερικανού φυσικού Eugene Parker και επιβεβαιώσαμε το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι μικρές εκλάμψεις κοντά στην επιφάνειά του. Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πολλά αλλά φαίνεται αυτοί οι σπινθήρες να βοηθούν στη θέρμανση της εξωτερικής ατμόσφαιρας του Ήλιου" ανέφερε μεταξύ άλλων ο David Berghmans από το Βασιλικό Παρατηρητήριο του Βελγίου και κύριος ερευνητής του Extreme Ultraviolet Imager (EUI).

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Solar Orbiter διαθέτει δέκα όργανα που έχουν τη δυνατότητα να συλλάβουν παρατηρήσεις της κορώνας του ήλιου (την ατμόσφαιρά του δηλαδή) καθώς και του ηλιακού δίσκου και των πόλων. Πέρα από αυτά, υπάρχουν κι άλλα όργανα που καταμετρούν τα μαγνητικά πεδία, τους ηλιακούς ανέμους και τη ροή σωματιδίων που εκπέμπονται από τον Ήλιο.

Οι κοντινότερες φωτογραφίες του Ήλιου που είδαμε ποτέ
ΕΙΚΟΝΕΣ ΗΛΙΟΥ 1

Διάβασε ακόμη για τις καλύτερες διαστημικές τουαλέτες που φτιάχτηκαν ποτέ, τη startup που θέλει να σε στείλει στο διάστημα με αερόστατο, την πιο κοντινή Μαύρη Τρύπα και τον τεράστιο ωκεανό στο δορυφόρο του Δία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος