Η Microsoft ετοιμάζει το πιο λεπτό foldable smartphone

Μήπως θα έπρεπε να αρχίσει να ανησυχεί η Apple;

Από ό,τι φαίνεται ζούμε στην εποχή που το επόμενο στοίχημα των εταιρειών τεχνολογίας είναι οι αναδιπλούμενες οθόνες και κατ' επέκταση τα αναδιπλούμενα smartphones. Θέλοντας να ακολουθήσει την τάση αλλά και να χαράξει τη δική της πορεία, η  Microsoft θα λανσάρει σύντομα στην αγορά το Surface Duo, που θα γίνει έτσι το πρώτο κινητό τηλέφωνο τέτοιας λειτουργικότητας με λογισμικό Android.

Το Surface Duo θα είναι διαθέσιμο από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και θα φέρει μία αναδιπλούμενη LED dual-screen της αμερικανικής εταιρείας, "τρέχοντας" όπως προαναφέρθηκε σε Android και όχι σε κάποια έκδοση των Windows για smartphones. Οι γενικότερες λειτουργίες του θα είναι ένα combo από εκείνες των tablets και laptops αλλά σε pocket-sized form.

Η Microsoft ετοιμάζει το πιο λεπτό foldable smartphone
MICROSOFT FOLDABLE SMARTPHONE 2

Όπως τονίζεται και στην επίσημη τοποθέτηση της Microsoft, ο χρήστης θα μπορεί να πληκτρολογεί κάτι στη μία πλευρά της οθόνης και αυτό να εμφανίζεται στην άλλη, με δυνατότητα ανοίγματος δύο διαφορετικών εφαρμογών σε κάθε μέρος.

Η Microsoft δεν ανακοίνωσε ωστόσο περισσότερες πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά, εκτός από την αλμυρή αν μη τι άλλο τιμή του, που είναι τα $1.400 (το εν λόγω ποσό αναφέρεται μόνο σε προ-παραγγελία).


Διάβασε ακόμη για την startup της Apple που μεταμορφώνει το iPhone σε τερματικό πληρωμών, το TikTok του Facebook, το κόλπο για να έχει παντού σήμα το smartphone σου και τον πόλεμο του 5G.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.