Το πρώτο 3D-printed ταχύπλοο του πλανήτη

Projects όπως το Mambo μπορεί να είναι το μέλλον της ναυπηγικής.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 04 Δεκεμβρίου 2020

Ονομάζεται Mambo, είναι το πρώτο ταχύπλοο σκάφος που δημιουργήθηκε από τρισδιάστατο εκτυπωτή και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι προσπάθειες όπως αυτή μπορεί να αλλάξουν το μέλλον του boat building. Για την κατασκευή του "ευθύνεται" η ιταλική εταιρεία Moi Composites, που θεωρεί πως φέρνει την επανάσταση όσον αφορά τη δημιουργία μικρών σκαφών.

Πριν μερικές εβδομάδες, στο International Boat Show της Γένοβας, άπαντες εντυπωσιάστηκαν από το μήκους 6,5 μέτρων σκάφος Mambo, το οποίο "γεννήθηκε" σχεδόν χωρίς εργαλεία και ανθρώπινη προσπάθεια μέσω μία συνεχούς διαδικασίας κατασκευής ινών. Χρειάστηκαν ένας υπολογιστής και ένας 3D εκτυπωτής που αξιοποίησαν μεμονωμένα στρώματα σύνθετων υλικών μέσω επεξεργασίας με λέιζερ.

"Η τρισδιάστατη εκτύπωση θα φέρει επανάσταση στην παραγωγή σκαφών επειδή όχι μόνο εξαλείφει την ανάγκη για εργαλεία αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσει μοναδικά σχήματα που είναι αδύνατο να επιτευχθούν με τα παραδοσιακά καλούπια" αναφέρει ο  Gabriele Natale, CEO της Moi Composites.

Το Mambo είναι εξοπλισμένο με μία ηλεκτρική μηχανή που του δίνει τη δυνατότητα να πλέει μέχρι και με 26 κόμβους, με τον Natale να τονίζει πως ήδη οι άνθρωποί του δουλεύουν πάνω σε κάποιες βελτιώσεις ώστε σύντομα να μπορεί να πιάσει τους 30 κόμβους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος