Το foldable iPhone είναι πιο κοντά από ποτέ

Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone της Apple βρίσκεται στα σκαριά.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 08 Ιανουαρίου 2021

Έχουμε ακούσει πολλά και πολλές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν γι' αυτό αλλά από ό,τι φαίνεται, ένα αναδιπλούμενο iPhone βρίσκεται πια στα άμεσα πλάνα της Apple, που φέρεται να έχει ήδη κατασκευάσει πρωτότυπα αυτού του φορμάτ. Απώτερος σκοπός είναι να δοκιμαστούν όλα αυτά προτού οι άνθρωποι της αμερικανικής εταιρείας καταλήξουν ποιο και πώς θα λανσαριστεί στην αγορά.

Πιο κοντά από ποτέ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το portal Economic Daily News, στο Κουπερτίνο έχουν υπό εξέταση δύο πολύ συγκεκριμένα πρωτότυπα folding smartphones, που μάλιστα πέρασαν το στάδιο της δοκιμαστικής φάσης στο εργοστάσιο της Foxconn στην Κίνα. Όπως σημειώνεται από την ίδια πηγή, η μία από αυτές τις συσκευές θυμίζει αρκετά το Galaxy Z Fold της Samsung και η άλλη διαθέτει δύο οθόνες οι οποίες ενώνονται σε μία μεγαλύτερη.

Το project της διπλής οθόνης υπάρχει στο μυαλό της Apple ήδη από το 2017 και οι αρχικές βλέψεις ήθελαν μία τέτοια συσκευή να κυκλοφορεί ήδη από τις αρχές του 2020, προτού ασφαλώς αλλάξουν τα πάντα λόγω κορονοϊού.

Υπενθυμίζουμε πως ο πολύ καλά πληροφορημένος insider της αμερικανικής εταιρείας και τεχνολογικός αναλυτής Jon Prosser είχε τονίσει από τα περασμένο καλοκαίρι πως η Apple εξέταζε εδώ και καιρό, πάρα πολύ σοβαρά, το ενδεχόμενο να πειραματιστεί με ένα πρωτότυπο foldable iPhone και πιθανότατα να προχωρούσε άμεσα προς την ανάπτυξή του. Τόνιζε δε, ότι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η δημιουργία ενός κινητού τηλεφώνου με δύο οθόνες - μία για κάθε πλευρά του "διπλώματος". 

Το foldable iPhone είναι πιο κοντά από ποτέLets go digital

Οι πιο πρόσφατες φήμες τον επιβεβαιώνουν, συμπληρώνοντας τις πληροφορίες του και κάνοντας λόγο για πιθανή κυκλοφορία του πρωτοποριακού smartphone προς τα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023.

Η καινοτομία

Δεν είναι μυστικό πως στο Κουπερτίνο επενδύουν πολύ -και πάνω σε αυτό δουλεύουν- για μία νέας γενιάς οθόνη, που μάλιστα θα έχει τη δυνατότητα να αυτο-διορθώνεται από μικρές γρατσουνιές ή ζημιές. Όπως αντιλαμβάνεσαι αυτό είναι κάτι εξαιρετικά πρωτοποριακό από μόνο του, με καμία εταιρεία, σε καμία συσκευή, να μην έχει πλησιάσει ποτέ μέχρι σήμερα σε κάτι τέτοιο. Για να συμβεί αυτό θα χρησιμοποιηθούν ειδικά ελαστομερή, ικανά να ανακτήσουν την αρχική τους κατάσταση μέσω θερμότητας, φωτός ή ηλεκτρικού ρεύματος.

Απάντες λοιπόν περιμένουν τα νέα της Apple, για το 2022 πια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου