Ξεχνώντας τον κωδικό για 220 εκατ. δολάρια

Ο Stefan Thomas είναι εν δυνάμει εκατομμυριούχος λόγω Bitcoin. Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 14 Ιανουαρίου 2021

Όλοι έχουμε ένα φίλο που χρησιμοποιεί παντού, μα παντού, τον ίδιο ακριβώς κωδικό για όλα τα digital logins της ψηφιακής ζωής του. Το ίδιο password για το email, το Instagram, το Facebook, τα τραπεζικά apps και οτιδήποτε τέλος πάντων απαιτεί κωδικό και χρησιμοποιείται καθημερινά. 

Σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων δεν ανήκει σίγουρα ο Stefan Thomas, ένας Γερμανός που ζει στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Ο εν λόγω τύπος είχε αγοράσει 7.002 Bitcoins -τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου $220.000.000- και τα είχε αποθηκεύσει σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι, σε έναν σκληρό δίσκο IronKey, που ασφαλώς προστατεύεται από έναν ισχυρό κωδικό ασφαλείας.

Ο Thomas είχε γράψει το password σε ένα χαρτί πριν μερικά χρόνια αλλά, όπως είναι απολύτως λογικό, το έχασε, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των New York Times. Φυσικά, δεν θυμάται ποιος ακριβώς είναι ο κωδικός και στην προσπάθειά του να εξαργυρώσει την επένδυσή του έχει ήδη χρησιμοποιήσει ήδη δύο λανθασμένα συνθηματικά, σπαταλώντας τις 8 από τις 10 προσπάθειες που έχει.

"Τι μπορώ να κάνω; Θα ξαπλώσω στο κρεββάτι και τα σκεφτώ. Ίσως πάω πάλι στον υπολογιστή με νέα στρατηγική και δοκιμάσω ξανά. Αν δεν δουλέψει και πάλι αυτό, θα βυθιστώ εκ νέου στην απελπισία" δηλώνει ο ίδιος.

Τα εκατομμύρια κάθονται και τον περιμένουν και αυτός δεν μπορεί -προς το παρόν τουλάχιστον- να κάνει τίποτα. Ας ελπίσουμε πως θα καταφέρει να θυμηθεί το σωστό συνθηματικό.

 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto