H μάσκα της Apple για τον κορονοϊό

Έχει packaging παρόμοιο με αυτό του iPhone αλλά, δυστυχώς, δεν μπορείς να την αποκτήσεις. Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι μάσκες προστασίας θα συνεχίσουν να αποτελούν για πολύ καιρό ακόμη κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας και αμφίεσης. Μάλιστα, οι ειδικοί μάς πληροφορούν ότι θα συνεχίσουμε να τις χρησιμοποιούμε ακόμη και αφού εμβολιαστούμε και ότι θα περάσουν χρόνια μέχρι να τις βγάλουμε από τη ζωή μας. Γι' αυτό, άλλωστε, και πολλά μεγάλα brands έχουν αρπάξει την ευκαιρία και έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα δικά τους σχέδια.

Για παράδειγμα, η Adidas και η Under Armour έχουν δημιουργήσει μάσκες προστασίας κατάλληλες για προπόνηση, ενώ υπάρχουν και μάσκες που μπορείς να προσθέσεις τη δική σου σχεδιαστική πινελιά, αυτές που έχουν ένα διαφανές πάνελ που επιτρέπει στους άλλους να δουν το στόμα σου, υπάρχουν και οι χάρτινες, οι υφασμάτινες, ακόμα και αυτές με τους αγαπημένους σου κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς χαρακτήρες. Συνεπώς, η μάσκα της Apple, της εταιρείας των gadgets που όλοι θέλουν να αποκτήσουν, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτόν τον "συναγωνισμό".

Ο Hiroshi Fujiwara, ένας Ιάπωνας σχεδιαστής, μουσικός, influencer και ιδρυτής της Fragment Design, που μοιράζεται μέσω των προσωπικών του μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα gadgets και τα νέα από τον κόσμο της μόδας και της τεχνολογίας, μοιράστηκε μόλις και αυτό που φαίνεται να είναι μία μάσκα που φέρει τη σφραγίδα της εταιρείας που ίδρυσε ο Steve Jobs.

Ο αποκαλούμενος "Νονός του Streetwear", λοιπόν, αποκάλυψε στο Instagram το μινιμαλιστικό design και packaging των επαναχρησιμοποιούμενων μασκών προστασίας της Apple. Ο ίδιος, εξήγησε ότι αναπτύχθηκαν από τους industrial designers που δημιούργησαν το iPhone και το iPad που όλοι, πλέον, γνωρίζουμε και αγαπάμε, αλλά και ότι δεν είναι διαθέσιμες προς πώληση, καθώς δεν απευθύνονται στο καταναλωτικό κοινό. Για την ακρίβεια, αποτελούν τον προστατευτικό εξοπλισμό που δημιούργησε η Apple, ειδικά για τους εργαζομένους της.

Για την ιστορία, τη δεκαετία του 1980, η Apple είχε δημιουργήσει ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών για τένις -τα Apple Sneakers- και μία σειρά ρούχων (κυρίως με φούτερ) που μπορούσαν να τα αγοράσουν μόνο οι εργαζόμενοι και οι fans της. Οπότε, δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο το να προσέχουν το τι γίνεται γύρω τους και να ξεκινούν να δημιουργούν διαφορετικά προϊόντα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της στιγμής.

Εκτός από τον Fujiwara, το κανάλι Unbox Therapy στο YouTube ανέβασε ένα γενικό βίντεο σύμφωνα με το οποίο οι μάσκες είναι συσκευασμένες μία-μία, σε πακέτα των 5, και μοιάζουν πολύ με τις παραδοσιακές χειρουργικές μάσκες που χρησιμοποιούν οι γιατροί. Κάθε μία, έχει από τρεις στρώσεις ενός υλικού που φιλτράρει τα σωματίδια, το οποίο είναι πλενόμενο για, συνολικά, 5 φορές. Ούτως ή άλλως, όλες οι μάσκες προστασίας έχουν ημερομηνία λήξης, οπότε της Apple, αν μπορούσες να τις είχες, θα έπρεπε να τις απορρίψεις μετά από 5 χρήσεις.

Οι μάσκες της Apple, αποτελούν τμήμα μίας μεγαλύτερης προσπάθειες της εταιρείας να καταπολεμήσει τον κορονοϊό και να προστατεύσει την υγεία των εργαζομένων της. Αξίζει να αναφερθεί ότι, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, πρόσφερε περίπου 10 εκατομμύρια μάσκες προστασίας σε υγειονομικούς, παρότι δεν έχει διευκρινιστεί το αν ήταν ίδιες με τις μάσκες που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοί της.

Πρέπει, πάντως, να αναγνωρίσουμε στην εταιρεία ότι η μάσκα προστασίας της είναι ενδιαφέρουσα και με καλό design, πέραν του ότι το packaging της μοιάζει με αυτό των υπολοίπων gadgets της Apple και ότι φέρει τα εικονικά διακριτικά χαρακτηριστικά που μπορείς να δεις στο κουτί ενός iPhone ή iPad, κάτι το οποίο σίγουρα θα εξίταρε πολλούς fans της εταιρείας ώστε να αποκτήσουν μία.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το αν η Apple σχεδιάζει να λανσάρει τη δική της εκδοχή για τις μάσκες προστασίας στην αγορά, πουλώντας τις μέσω των Apple Stores ή online, αλλά είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο, διαθέσιμοι να πληρώσουν αξιοσέβαστα ποσά για να αποκτήσουν έστω μία, όπως και το ότι, μετά από κάποια χρόνια, θα αποτελούν ένα σύμβολο αυτού που ζούμε τώρα.

Χωρίς αμφιβολία, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα, είναι το να περιμένουμε για να δούμε αν αυτές οι μάσκες θα κάνουν την εμφάνισή τους στα διάφορα sites δημοπρασιών και τι τιμές θα πιάσουν.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.