Η πρώτη νίκη της SpaceX απέναντι στην Blue Origin

Η διαστημική εταιρεία του Elon Musk απέκτησε προβάδισμα απέναντι σε εκείνη του Jeff Bezos για το σύστημα προσελήνωσης της NASA.

Γράφει: Esquire Editors 17 Απριλίου 2021

Η NASA επέλεξε τη SpaceX του Elon Musk για να κατασκευάσει ένα σύστημα προσελήνωσης το οποίο θα μεταφέρει αστροναύτες στη Σελήνη για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1970. Με αυτήν του τη νίκη ο Musk εκτόπισε τον Bezos από τη "διαστημική" κούρσα των δισεκατομμυριούχων.

Τα δεδομένα

-Η NASA ανακοίνωσε ότι η SpaceX κέρδισε συμβόλαιο 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή διαστημικού σκάφους για το πρόγραμμα Artemis, με στόχο να επιστρέψουν οι άνθρωποι στη Σελήνη έως το 2024.

-Η απόφαση απέκλεισε την Blue Origin και την Dynetics με έδρα την Αλαμπάμα, που ήταν οι άλλες δύο εταιρείες που συνεργάστηκαν με τη NASA και τη SpaceX κατά την αρχική φάση του προγράμματος Artemis.

-Σύμφωνα με τη Washington Post (η οποία ανήκει στον Bezos), αναμενόταν ότι θα επιλεγούν τελικά δύο εταιρείες για το πρόγραμμα Artemis.

-Η Blue Origin είχε συγκροτήσει μια "εθνική ομάδα" στο πλαίσιο της πρότασής της, σε συνεργασία με τις Lockheed Martin και Northrop Grumman, σύμφωνα με την Post.

Εκπληκτικό γεγονός

Η τελευταία φορά που οι άνθρωποι πήγαν στη Σελήνη ήταν το 1972 κατά τη διάρκεια της αποστολής του Apollo 17. Το Apollo ήταν το πρώτο και μέχρι στιγμής μόνο πρόγραμμα που οδήγησε τους ανθρώπους στη Σελήνη.

Το παρασκήνιο

Η επιλογή της SpaceX την Παρασκευή είναι μία από τις μεγαλύτερες νίκες για τον Musk και την εταιρεία του, καθώς συνεχίζει να είναι η πιο ορατή και επιτυχημένη εταιρεία στον επιχειρηματικό αγώνα για το διάστημα. Ο Musk συνεχίζει να αναπτύσσεται και να γίνεται ολοένα και πιο αισιόδοξος για τα σχέδιά του να χτίσει μια πόλη στο Τέξας που θα ονομάζεται Starbase γύρω από μια εγκατάσταση παραγωγής πυραύλων SpaceX, αλλά και μια τοποθεσία εκτόξευσης από την οποία ελπίζει να στείλει ανθρώπους στον Άρη. Με τακτικές αναρτήσεις του στο Twitter εκφράζει την επιθυμία του να στείλει ανθρώπους στον "κόκκινο πλανήτη", ακόμη και να τον αποικίσει.

Ποιος είναι πρώτος

Παρά την πρόσφατη επιτυχία του Musk στη διαστημική κούρσα, ο Bezos κατέχει τα πρωτεία στον παγκόσμιο πλούτο, σύμφωνα με τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes, αν και ο Musk ανέβηκε γρηγορότερα προς την κορυφή αυτό το έτος. Η καθαρή περιουσία του Bezos την Παρασκευή ήταν μόλις κάτω από 197 δισεκατομμύρια δολάρια - πολύ μπροστά από τον Musk, περίπου 179 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Musk στην πραγματικότητα έπεσε στην τρίτη θέση, ακολουθώντας τον Bernard Arnault.

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.