Το τρικ για απόλυτη μυστικότητα στο WhatsApp

Κάπως πρέπει να προστατευθείς ακόμη κι αν πρόκειται για τον ίδιο σου τον εαυτό.

Δε μπορώ να ξέρω πολλά για εσένα, αλλά όπως και να έχει δεν είμαστε λίγοι εκείνοι που λόγω απόλυτης αφηρημάδας μπλέκουμε σε άβολες καταστάσεις με πρωταγωνιστές τα κινητά μας. Ένα από τα πιο συχνά περιστατικά είναι να αφήνουμε για παράδειγμα το κινητό έκθετο πάνω στο γραφείο με αποτέλεσμα μηνύματα, συνομιλίες και διάφορα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από το WhatsApp να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα για όποιον ύπουλα θελήσει να τα εκμεταλλευθεί. 

To WhatsApp γνωρίζοντας τους χρήστες του και προσπαθώντας να σώσει ό,τι μπορεί από μόνο του και να μας προστατεύσει από χάκερς ή απλώς περίεργους κατά καιρούς φροντίζει μέσω των αναβαθμίσεών του να προλαβαίνει διάφορα περιστατικά. Από τους ίδιους μας τους εαυτούς όμως, δε μπορεί εύκολα να εμποδίσει, οπότε αν αφήνεις το κινητό σου ξεκλείδωτο ή στο κλέψουν, θα έχεις πραγματικό πρόβλημα αγαπητέ Houston.

Το έξυπνο τρικ

Παρόλα αυτά, υπάρχει κάτι που μπορεί που έχει εφαρμόσει ήδη και που μπορεί να αποβεί όντως σωτήριο εφόσον το ενεργοποιήσεις. Πλέον μας δίνει την επιλογή να κλειδώσουμε την εφαρμογή με δακτυλικό αποτύπωμα, που προφανώς κανείς άλλος δε μπορεί να χρησιμοποιήσει. Έτσι, ακόμη και να το ξεχάσεις οπουδήποτε, κανείς δε θα μπορεί να διαβάσει τις συνομιλίες σου αφού η εφαρμογή θα ανοίγει μόνο με το δικό σου δάχτυλο. 

Η διαδικασία είναι απλή: Options/ Account/ Privacy/ Lock with fingerprint. Προσοχή: Η εφαρμοφή κλειδώνει με αυτόν τον τρόπο μόνο για τα μηνύματα. Σε περίπτωση κλήσης, οποιοσδήποτε μπορεί να την απαντήσει. Επίσης, μην ξεχνάς τα μπερδέματα που γίνονται τελευταία με το WhatsApp Pink που μπορούν να αποβούν μοιραία για τη συσκευή σου.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.