Το τρικ για απόλυτη μυστικότητα στο WhatsApp

Κάπως πρέπει να προστατευθείς ακόμη κι αν πρόκειται για τον ίδιο σου τον εαυτό.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 25 Μαΐου 2021

Δε μπορώ να ξέρω πολλά για εσένα, αλλά όπως και να έχει δεν είμαστε λίγοι εκείνοι που λόγω απόλυτης αφηρημάδας μπλέκουμε σε άβολες καταστάσεις με πρωταγωνιστές τα κινητά μας. Ένα από τα πιο συχνά περιστατικά είναι να αφήνουμε για παράδειγμα το κινητό έκθετο πάνω στο γραφείο με αποτέλεσμα μηνύματα, συνομιλίες και διάφορα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από το WhatsApp να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα για όποιον ύπουλα θελήσει να τα εκμεταλλευθεί. 

To WhatsApp γνωρίζοντας τους χρήστες του και προσπαθώντας να σώσει ό,τι μπορεί από μόνο του και να μας προστατεύσει από χάκερς ή απλώς περίεργους κατά καιρούς φροντίζει μέσω των αναβαθμίσεών του να προλαβαίνει διάφορα περιστατικά. Από τους ίδιους μας τους εαυτούς όμως, δε μπορεί εύκολα να εμποδίσει, οπότε αν αφήνεις το κινητό σου ξεκλείδωτο ή στο κλέψουν, θα έχεις πραγματικό πρόβλημα αγαπητέ Houston.

Το έξυπνο τρικ

Παρόλα αυτά, υπάρχει κάτι που μπορεί που έχει εφαρμόσει ήδη και που μπορεί να αποβεί όντως σωτήριο εφόσον το ενεργοποιήσεις. Πλέον μας δίνει την επιλογή να κλειδώσουμε την εφαρμογή με δακτυλικό αποτύπωμα, που προφανώς κανείς άλλος δε μπορεί να χρησιμοποιήσει. Έτσι, ακόμη και να το ξεχάσεις οπουδήποτε, κανείς δε θα μπορεί να διαβάσει τις συνομιλίες σου αφού η εφαρμογή θα ανοίγει μόνο με το δικό σου δάχτυλο. 

Η διαδικασία είναι απλή: Options/ Account/ Privacy/ Lock with fingerprint. Προσοχή: Η εφαρμοφή κλειδώνει με αυτόν τον τρόπο μόνο για τα μηνύματα. Σε περίπτωση κλήσης, οποιοσδήποτε μπορεί να την απαντήσει. Επίσης, μην ξεχνάς τα μπερδέματα που γίνονται τελευταία με το WhatsApp Pink που μπορούν να αποβούν μοιραία για τη συσκευή σου.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Lamborghini και οι 'ήρωες των καλωδίων' στην Ουκρανία

Το προσωπικό της Leoni κάνει τεράστιες θυσίες για να συνεχίσει να κινείται η παραγωγική διαδικασία.

Γραφει TopGear

Πώς οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκτούν δεύτερη ζωή

Πώς οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αποκτήσουν δεύτερη ζωή -ίσως και στο σπίτι σου- και δεν θα καταλήξουν σε κάποια χωματερή.

Γραφει TopGear

Η αγάπη του Σταύρου Ξαρχάκου για τη μουσική δεν έχει όρια

Ο Σταύρος Ξαρχάκος συγκινεί καθώς διήθυνε παιδιά που έπαιζαν μουσική σε ταβερνάκι της Σύρου.

H πολυτελής έπαυλη του Bruce Willis στα Turks & Caicos

Πού αποφάσισε να επενδύσει την περιουσία του o Bruce Willis, λίγο μετά την απόσυρσή του.

H BMW M4 GT4 συζητιέται πολύ, δικαίως

Οι εικόνες του νέου αγωνιστικού της BMW "κόβουν την ανάσα".

Γραφει TopGear