Η επόμενη Silicon Valley θα είναι στο Μαϊάμι

Ήλιος, καλύτερο κλίμα και αισθητά λιγότερη φορολογία δείχνουν πιο ελκυστικό πακέτο από ποτέ.

H Silicon Valley μετακομίζει στη Φλόριντα; Σχεδόν. Εδώ και μήνες, ρεπορτάζ, άρθρα και υπηρεσίες αναφέρουν μία συμφέρουσα συνταγή που οδηγεί ολοένα και περισσότερες καινοτόμες τεχνολογικές εταιρείες από την ακριβή Καλιφόρνια στο Μαϊάμι. Εκεί οι φόροι είναι χαμηλότεροι, το κλίμα λιγότερο "ζόρικο" -ενδεχομένως να είναι εντελώς διαφορετικό εδώ που τα λέμε στη μεταφορική του εκδοχή που αφορά τους κανόνες και τα δικαιώματα. Ναι, είναι όλα πιο χαλαρά. Για την ακρίβεια, ο δήμαρχος των δημοκρατικών, Francis Suarez ξεκίνησε μια καμπάνια προσέγγισης που εστίαζε σε προσωπικό υψηλού επιπέδου με υψηλά έξοδα επίσης.

Στόχος του ήταν να κάνει τη Νότια Φλόριντα ένα είδος Silicon Beach: πιο προσιτά κόστη, τουλάχιστον σε σύγκριση με το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες αλλά και τη Νέα Υόρκη, και πάνω απ 'όλα ένα εξαιρετικά ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς. Χωρίς φόρο εισοδήματος, χαμηλούς φόρους εταιρειών και ακόμη υψηλότερα ποσοστά ακινήτων. Όμως, στην πραγματικότητα αυτό που στην πράξη είναι ακόμη ελκυστικότερο είναι το χαμηλότερο κόστος ζωής και η υπόσχεση για καλοκαίρι όλο το χρόνο.

"Μαζική Τεχνοέξοδος"

Ο Keith Rabois, συνιδρυτής του PayPal και επενδυτής στα LinkedIn και Square, μετακόμισε εκεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μαζί με τον πρώην συνεργάτη του Peter Thiel. Τον περασμένο Ιανουάριο, ο πρώτος έκανε tweet ότι είχε γνωρίσει "πιο ενδιαφέροντα άτομα στο Μαϊάμι μέσα σε τρεις εβδομάδες από ό,τι σε ολόκληρη την Bay Area το 2020". Αλλά μεταξύ των πασίγνωστων ονομάτων που έχουν την έδρα τους στη Φλόριντα είναι ο Jon Oringer, ιδρυτής του Shutterstock, ο διάσημος μεγιστάνας των μίντια Bryan Goldberg και ο Steven Galanis, συνιδρυτής της πλατφόρμας μικρο-βίντεο Cameo.

Το Μαϊάμι επίσης, έχουν επιλέξει κάποιοι που παρότι είναι σχετικά άγνωστοι στην Ευρώπη, έχουν ακολουθήσει την ίδια δυναμική με τους προαναφερθέντες: Ανάμεσά τους ο Steven Barrow Barlow, συνιδρυτής της Kallpod, ο οποίος παράγει συστήματα και λύσεις στον τομέα της τροφοδοσίας και της φιλοξενίας. Το φαινόμενο πλέον διαθέτει και όνομα: Λέγεται Mass Techxodus, δηλαδή "μαζική τεχνοέξοδος" των ταλέντων που εγκαταλείπουν τη δυτική ακτή για τη Φλόριντα.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.