Ένα σημαντικό update για το iOS 15

Στόχος τους, να φέρουν λίγη ψυχική ηρεμία και γαλήνη στην καθημερινότητά μας.

Πόσες φορές έχεις δελεαστεί να βάλεις σε σίγαση τις ειδοποιήσεις ορισμένων εφαρμογών, αλλά στο τέλος δεν το επιχειρείς με το φόβο ότι θα χάσεις κάτι σημαντικό; Το iOS 15, η επόμενη ενημέρωση λογισμικού για το iPhone σκοπεύει να δώσει λύσει σε αυτό το ομολογουμένως σημαντικό, καθημερινό πρόβλημα. Το iOS 15 πρόκειται να κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο, εγκαίρως δηλαδή για το νέο iPhone 13, αλλά χάρη στις εκδόσεις beta και τις ανακοινώσεις της Apple γνωρίζουμε ήδη τις λεπτομέρειες του συστήματος. Ένα λοιπόν, από τα σπουδαία νέα που λογικά θα κάνουν πολύ κόσμο να χαρεί ονομάζεται "σύνοψη ειδοποιήσεων", καθώς η ζωή του θα γίνει αυτομάτως πολύ πιο ήρεμη.

Πώς θα λειτουργεί η περίληψη ειδοποιήσεων

Μόλις 'εγκαινιαστεί' η ενημέρωση, μέσω των ρυθμίσεων των ειδοποιήσεων (notification settings) θα μπορούμε να επιλέξουμε την επιλογή "προγραμματισμός περιλήψεων" (schedule summaries), μέσω του οποίου θα μπορούμε να αποφασίσουμε να έχουμε 1 ή περισσότερες (έως 12 όπως αναφέρει το Mashable) περιλήψεις την ημέρα από τις εφαρμογές που θα έχουμε επιλέξει. Έτσι, αντί να λαμβάνεις μηνύματα από, π.χ τα Instagram, Mail, Twitter ή οτιδήποτε άλλο, τη στιγμή που στα στέλνουν, θα αποθηκεύονται αυτόματα και όταν έρθει η ώρα που θα έχουμε προγραμματίσει την εκάστοτε περίληψη ειδοποιήσεων, θα εμφανιζονται μαζεμένα στην οθόνη μας, ώστε να μπορούμε να δούμε τι (δεν) έχουμε χάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για παράδειγμα, θέλουμε να δούμε τις ειδοποιήσεις του Twitter, αλλά είναι πολλές και ενοχλητικές. Φροντίζουμε ότι παραμένουν ενεργοποιημένες, επιλέγουμε την περίληψη στις ρυθμίσεις, τι ώρα θέλουμε να γίνει (ας πούμε 8 το απόγευμα) και έτσι, μέχρι εκείνη τη στιγμή δε θα δούμε απολύτως τίποτα. Το καλό με αυτήν την καινοτομία είναι ότι μπορεί να προσαρμοστεί στα μέτρα του καθενός με πολλούς τρόπους. Θέλεις πολλές περιλήψεις μέσα στην ημέρα; Μπορείς να το κάνεις. Θέλεις κάθε σύνοψη να προέρχεται από μία εφαρμογή; Επίσης. Θέλεις πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα σε μια συγκεκριμένη ώρα και όχι σε άλλη; Η επιλογή εξαρτάται από εμάς και μόνο. 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το κόλπο για να φτιάξεις το τέλειο βιογραφικό σημείωμα

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που μπορείς να βελτιώσεις για να κάνεις το βιογραφικό σου ιδανικό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

5 τροφές που ίσως ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Κάποιες από αυτές, σίγουρα δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear