O Matt Damon διαφημίζει κρυπτονομίσματα, το ίντερνετ cringάρει

Με ένα λογικό άλμα-χάσμα, ο Matt Damon προκαλεί το κοινό να μην 'κιοτέψει' στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ένα διαφημιστικό για το app Crypto.com στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Matt Damon έχει κάνει πολύ κόσμο να cringάρει, καθώς η αφήγησή του με ένα λογικό άλμα-χάσμα συνδέει, σε νοηματικό επίπεδο, την αγορά κρυπτονομισμάτων με την απόβαση του ανθρώπου στο φεγγάρι. Ας το αναλύσουμε, λοιπόν.

Το επίμαχο σποτ

Στο σποτ, που υπάρχει στο YouTube εδώ και δύο μήνες αλλά έγινε viral αφού προβλήθηκε στην αμερικανική τηλεόραση την Κυριακή, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου, ο ηθοποιός προχωράει προς τα μπροστά, προς την κάμερα, διασχίζοντας έναν μινιμαλιστικό διάδρομο από τους τοίχους του οποίου ξεπηδούν κάτι σαν ολογράμματα που απεικονίζουν κάποια από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας.

Γλυκιά προπαγάνδα

'Η ιστορία είναι γεμάτη με σχεδόν' λέει ο ηθοποιός καθώς προσπερνάει έναν εξερευνητή που έπλεε στους ωκεανούς εκατοντάδες χρόνια πριν. 'Με αυτούς που σχεδόν έζησαν την περιπέτεια, σχεδόν τα κατάφεραν, αλλά στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι όλα αυτά τους έπεφταν πολύ βαριά'.

O Matt Damon διαφημίζει κρυπτονομίσματα, το ίντερνετ cringάρειCrypto.com

'Υπάρχουν και οι άλλοι, όμως, που αγκάλιασαν τη στιγμή και ανέλαβαν δράση', λέει ενώ προβάλλονται στην οθόνη μας 'ολογράμματα' ανθρώπων που σκαρφάλωσαν στο Έβερεστ και οι αδερφοί Ράιτ να ίπτανται στον αέρα με το πρωτοπόρο σκάφος τους.

MATT DAMONCrypto.com

Σιγά σιγά, βλέπουμε στην οθόνη κάτι αστροναύτες και αστροναύτισσες.

'Και σε αυτές τις στιγμές αλήθειας, αυτοί οι άντρες και οι γυναίκες, αυτοί οι απλοί θνητοί, όπως εσύ κι εγώ, καθώς κοίταζαν προς το άγνωστο, ηρεμούσαν τα μυαλά τους και κάλμαραν τα νεύρα τους με πέντε απλές λέξεις που τις ψιθυρίζουν οι θαρραλέοι από την εποχή των Ρωμαίων: Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς'

Σε αυτό το σημείο πέφτει στην οθόνη η διεύθυνση του site Crypto.com και το logo του, με το ηθικό δίδαγμα του spot να είναι ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων σου δίνει το εισιτήριο για να μπεις στο πάνθεον όσων άλλαξαν τον κόσμο. Μιλάμε, δηλαδή, για ξετσίπωτη, γλυκιά, απολαυστική, cringάτη προπαγάνδα.

Τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά

Βέβαια, όλο αυτό το έπος έπεσε βαρύ σε κάποιους που τυγχάνει να έχουν Twitter.

 

 

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης